Andrija (13) iz Čačka održao lekciju iz poštenja: Našao novčanik pun para, pa potrčao koliko ga noge nose - vlasnik ga nagradio sladoledom

28.05.2022

10:51

0

Iako je jako mlad Andrija je pokazao da već zna šta su poštenje i brza reakcija

Andrija (13) iz Čačka održao lekciju iz poštenja: Našao novčanik pun para, pa potrčao koliko ga noge nose - vlasnik ga nagradio sladoledom
Dečak - Copyright RINA

Da se grad na Moravi može ponositi svojom omladinom pre nekoliko dana dokazali su učenici osmog razreda OŠ "Ratko Mitrović" iz Čačka kada su bolesnu ženu vratili u život, a sada je još jedan dečak oduševio svojim postupkom.

Naime, Andrija Pavlović učenik sedmog razreda OŠ "Filip Filipović" na školskom igralištu pronašao je novčanik sa parama i dokumentima i iako jako mlad pokazao da već zna šta su poštenje i brza reakcija.

- Sa drugarima sam se igrao na poligonu, a kad smo krenuli kući pored koša video sam novčanik. Podigao sam ga i video da u njemu stoje i novac i dokumenta. Uzeo sam ličnu kartu i prepoznao da izgubljeni novčanik pripada čoveku koji je sa društvom igrao košarku, a koji je pre nekoliko minuta otišao sa poligona. Potrčao sam koliko me noge nose da bih ga stigao i vratio novčanik - kaže Andrija.

RINA
 

Na ovaj način, Čačanina kom je na iralištu ostao novčanik poštedeo je stresa, ali i svih peripetija koje bi ga sačekale kad bi morao da vadi sva nova dokumenta. Nije mu ostao dužan.

- Oduševio se kad je video da mu donosim novčanik za koji nije bio ni svestan da ga je izgubio. U znak zahvalnosti drugare i mene častio je sladoledom - priča ovaj dečak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike