Tužan prizor kod Ivanjice: Grom usmrtio stado ovaca, letele su tri metra u vazduh (FOTO)

21.07.2021

16:54

0

Autor: J. V.

Izvor: RINA

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u tom domaćinstvu prilično velika

RINA

Tokom olujnog nevremena, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u ivanjičkom selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

– To se desilo u ponedeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su pasle na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letele su u vazduh više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve – kaže za RINU Slobodan.

Pročitajte još:

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

– Jedva sam ih natovario na traktor i odneo da bih ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno – izjavio je Slobodan.

RINA

Meštani ivanjičkih sela imaju velike probleme usled elementarnih nepogoda. Odsečeno je nekoliko lokalnih puteva, uništeni malinjaci ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti