Topoljani se ponadali da će dobiti asfalt do svojih kuća: Sve je lepo počelo, a onda je izvođač povukao mašine

09.05.2021

13:17

0

Samo par dana nakon promene opštinske vlasti radovi su stali

RINA

Polovinom aprila počeli su radovi na deonici Natalinci – Gornja Trnava u opštini Topola. Predsednik opštine Topola Igor Petrović obišao je tada početak radova i na svom fejsbuk profilu uz fotografiju napisao:

– Počeli su punim kapacitetom radovi na putu Natalinci – Gornja Trnava u dužini od sedam kilometara i 600 metara. Trenutno se radi proširenje i sledi ‘oranje’ asfalta kao i valjanje. Kapacitet tog poduhvata je oko 85 hiljada tona raznog materijala. Obišao sam radove i susreo se sa Sašom Petrovićem i radnicima “Šumadija puta”, napisao je na Fejsbuk profilu Igor Petrović nakon obilaska radova, 25- tog aprila.

Međutim, kako saznajemo, samo par dana nakon promene vlasti u Topoli, izvođač radova povukao je mašine sa pomenute deonice.

RINA

– To je sve lepo započeto, bukvalno savršeno, počeli su da proširuju put, da nasipaju bankine, izravnali sve to što su nasuli. To bi bio poduhvat za ovaj kraj, jer stariji kažu da nije bilo od Drugog svetskog rata takvih radova. Put je bio katastrofa, kamioni prolaze, to im je obilaznica oko Topole za Smederevsku Palanku i Kragujevac, taman smo se ponadali da će doći kraj našim mukama, ali sa promenom lokalne vlasti, oni su otišli i mi smo očajni“, kažu meštani koji žive u blizini sporne deonice.

Većnik za infrastrukturu Dragan Jovanović naglašava da su u lokalnoj samoupravi spremni za različite varijante kako bi se došlo do rešenja ovog problema, a ukoliko se ne pronađe kompromis opština će završiti započetu deonicu.

RINA

– Angažovažemo sudskog veštaka građevinske struke koji će napraviti zapisnik o stanju puta Šume-Trnava i šteti koju su naneli izvođači radova raskopavanjem ovog puta, a zatim povlačenjem sa istog. To je firma Šumadija put iz Ripnja. Kako je njihova odluka o povlačenju ničim opravdana već čisto političke prirode jer im se nedopada opštinska vlast, opština Topola će se obratiti putevima Srbije da se nadoknadi naneta šteta i da se odrede drugi izvođaci koji će nastaviti radove, ako ne žele nagodbu mirnim putem obratićemo se nadležnim sudovima, a pozvaćemo i meštane da se priključe našoj tužbi jer svakoga dana trpe štetu usled nemara izvođača i svako od njih pojedinačno može dobiti materijalnu odštetu. Uglavnom spremni smo na sve varijante čak i da taj put sami odradimo – napisao je na svom Fejsbuk profilu Dragan Jovanović.

Pročitajte još:

Inače, kako je ranije bilo najavljeno planirano je asfaltiranje deonice Natalinci – Šume – Vitlina – Kamenoresci, u ukupnoj dužini od sedam kilometara i 600 metara. Procenjena vrednost radova je 160 miliona dinara.

Investitor ove deonice je JP „Putevi Srbije“, izvođač radova „Srbija auto-put“, a podizvođač „Šumadija put“ iz Ripnja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti