Stanarka zgrade koja je gorela u Novom Sadu: “Videla sam komšiju kako drži psa u rukama i mokar peškir preko lica”

08.05.2021

16:28

0

Autor: M.Vu

U životu se nisam tako uplašila jer mi je ćerka ostala zarobljena u stanu - kaže Tatjana, stanarka zgrade u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu u kojoj je oko 11 sati danas izbio veliki požar

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Vratila sam se iz prodavnice i videla kako gust dim izlazi iz zgrade. U životu se nisam tako uplašila jer mi je ćerka ostala zarobljena u stanu – kaže Tatjana, stanarka zgrade u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu u kojoj je oko 11 sati danas izbio veliki požar.

Vatrena stihija progutala je stan u prizemlju zgrade i proširila se na drugi stan u prizemlju, a gust dim proširio se kroz ceo objekat zbog čega stanari nisu mogli da izađu napolje, te su ih ekspresno evakuisali pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade.

Kako kaže Tatjana, koja s porodicom živi na četvrtom spratu ove zgrade, otišla je do prodavnice dok je čekala da se suprug vrati kući, a ćerka je ostala u stanu. Kada se vratila ispred zgrade videla je gust dim i uspaničila se.

– Instinktivno sam pozvala ćerku, ona mi je rekla da je tata stigao kući i da se ni slučajno ne penje gore, da će oni odmah izaći iz stana – priča Tatjana.

U tom trenutku ispred zgrade je stiglo pet vatrogasnih kamiona.

– Odmah su razbili ulazna vrata zgrade da bi stanari lakše izlazili. Tada sam primetila komšiju sa trećeg sprata kako stoji na prozoru i drži psa u rukama i mokar peškir preko lica. Pošto je njegov stan u liniji iznad stana koji je izgoreo, kod njega se izgleda nakupilo najviše dima pa nije mogao da izađe. Jako se uplašio i dozivao je pomoć – prepričava Tatjana detalje drame.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Kako kaže, vatrogasci su smirivali uznemirenog muškarca, govorili mu da stižu po njega, a on je u strahu molio samo da mu prvo spasu psa.

– Ja sam mu rekla “evo čekam ga, pusti ga” i on mi je dobacio svog psa. Jedva sam ga nekako uhvatila u naručje, ali sam povredila ruku i on mi je ispao na zemlju, ali na svu sreću nije mu ništa, samo se uplašio. Za to vreme vatrogasci su izveli komšiju – priča ona.

Kako kaže situacija je delovala jako dramatično, ali sada kada hladne glave gledaju sve, sem materijalne štete nije bilo nikakve tragedije.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

– Zahvalni smo vatrogascima, spasili su nas munjavitom akcijom. Verujem da niko ne bi izgoreo, ali bi sigurno neko stradao od dima – kaže ona i dodaje da je komšija u čijem stanu je izbio požar “problematičan” i da se stanari žale na njega jer skuplja razne sirovine u stanu, pa se leti odatle šire neprijatni mirisi.

Istraga požara još je u toku, ne isključuje se mogućnost da su požar izazvale neispravne instalacije, ali ni to da je neko namerno ubacio pikavac ili šibicu kroz otvoreni prozor stana.

Pročitajte još:

Portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Zoran Krulj izjavio je za “Blic” da je toj zdravstvenoj ustanovi povodom požara stigao poziv u 11.20 časova, a na teren su odmah izašle tri urgentne medicinske ekipe.

– Medicinske ekipe su na licu mesta zbrinuli muškarca starog 19 godina, i ženu starosti 70 godina koja je prevežena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, dok je jedna beba rođena 2020. godine sa majkom posle ukazane prve pomoći prevezena u Dečju bolnicu radi dalje dijagnostike, a jedna devojčica stara devet godina je zbog opekotina zbrinuta takođe u Dečjoj bolnici, dok je žena starosti 68 godina takođe sa opekotinama prevežena na odeljenje hirurgiju u Klinički centar Vojvodine. Ženska osoba starosti 51 godinu je takođe zbrinuta na licu mesta i dobila je uput da se javi hirurgu u slučaju potrebe. Na licu mesta su pregledane i četiri žene starosti 52,43, 69 i 89 godina, kao i muškarac star 51 godinu – izjavio je dr Krulj.

Na sreću, niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i kako nezvanično saznajemo u pitanju su lakše telesne povrede.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti