Potresan govor sveštenika na sahrani Saše Savića: “Sada se možda neprijatelji naše vere i crkve raduju”

27.04.2021

16:54

0

Autor: M.Vu

Gromoglasnom grmljavinom motora kroz Niš danas su se mnogobrojni prijatelji oprostili od Saše Savića Švabe

Foto: Fejsbuk

Gromoglasnom grmljavinom motora kroz Niš danas su se mnogobrojni prijatelji oprostili od Saše Savića Švabe, patriote koji je bio na čelu srpskog ogranka moto grupe “Noćni vukovi”, a čija se centrala u Rusiji. On je u subotu preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

Povodom njegove smrti danas je u Svetosavskom domu pored Sabornog hrama u Nišu održana komemoracija gde su prisustvovali članovi familije, ali i mnogobrojni prijatelji koji su došli da se oproste s njim.

Na kraju je uz zvuke “Pukni zoro” krenula najtužnija povorka motora koja je u isto vreme i davala impresivnu sliku poštovanja ovog Nišlije. On bi danas trebalo da bude sahranjen na groblju u Gornjoj Vrežini.

– Nestao je naš brat, nestao je deo nas. Otišao je najborbeniji među nama. Živeo je za srpostvo i druge pravoslavce. Za njih je bio spreman i da pogine. Poštovao je Rusiju. kada je bilo najpotrebnije otišao je na Krim. Ministar odbrane Rusije Šojgu ga je pitao šta ga je nateralo da ode i da pomogne ruskom narodu. On je rekao: Bio sam tamo da vratim ono što je vaše, a sada bi voleo kada bi vi nama pomogli da vratimo ono što je naše, odgovorio je tada Švaba. Putuj Noćni vuče na širokom nebu – ispričao je danas u Sabornom hramu Dragan Stojanović Žika koji je vodio program, ali i njegov prijatelj, pišu “Novosti”.

Pročitajte još:

Od njega su se oprostili rečima neke delegacije, a najdirljiviji je bio Otac Nenad.

– Nekad je teško govoriti u ovakvim slučajevima, ali sada nije. kada su u pitanju najbolji, onda nemam toliko reči kojima bi opisao Saleta. On je bio uistinu naš brat i moj i vaš. Sada se možda naši neprijatelji, neprijatelji naše vere i crkve raduju. Misle da smo oslabljeni za jednog junaka, ali varaju se. Saša je sada jači nego ikada. Preselio se u vojsku Svetog cara Lazara. Pričali smo nekada i jednom zaključili: Čovek u svom životu ne treba da bude muva. Muva sleće na nešto što nije lepo. Trebalo svi biti pčela, kao što je to Sale bio – rekao je otac Nenad.

Na komemoraciji su se obratili predstavnici crkve, Srpske dobrovoljačke garde, Noćnih vukova i drugi.

Posted by Слободан Башић on Субота, 24. април 2021.

Povorka motora je krenula oko 13 sati prema groblju a sve vreme je saobraćaj kontrolisala policija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti