Krastavac bacaju na deponiju, cena – više novca treba za žvaku (VIDEO)

17.06.2021

23:13

0

Autor: M.Vu

Samo pre dva dana kilogram krastavca na kvantaškoj pijaci u Leskovcu koštao je 25 dinara

Krastavci/Foto: Pixabay

Cena krastavca u Leskovcu na veliko pala je na svega pet dinara po kilogramu, pa ga neki poljoprivredni proizvođači bacaju na deponije.

Poljoprivrednik Zoran Ivković zabeležio je snimak u selu Togočevce nadomak Leskovca kako njegov komšija na lokalnu deponiju baca pune dve prikolice krastavca za koji kaže da mu se ne isplati da ga proda po tako niskoj ceni.

„Verujte mi, više vredi svaka njegova kap znoja prolivena, nego tih pet dinara. Ovo je strašno. Neka gleda zemlja Srbija i neka plače. U povrtarstvu je sve prepušteno stihiji, a uvoz ovog i ostalog povrća nas je uništio“, rekao je ovaj poljoprivrednik, prenosi lokalni leskovački portal Rešetka.

Ivković je inače stočar i kaže da ni u toj grani situacija nije bolja.

„Prepušteni smo na milost i nemilost. Upamtite moje reči – za par godina krave ćemo gledati samo u zoološkom vrtu“,dodaje.

Inače, samo pre dva dana kilogram krastavca na kvantaškoj pijaci u Leskovcu koštao je 25 dinara. I tada su se poljoprivrednici smejali od muke i šalili na račun cene kako za pet prodatih kilograma mogu da naruče samo jednu kafu u gradskom kafiću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti