Darko je imao samo 21 godinu kada je poginuo na Košarama: Ulica u kojoj je živeo nosi njegovo ime (FOTO)

06.05.2021

13:14

0

Autor: J.B.O.

Izvor: RINA

"Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njegov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu"

RINA

Darko Milošević iz Ljiga imao je samo dvadesetjednu godinu kada je svoj život dao za odbranu otadžbine na Košarama. Ovog mladića nisu zaboravili njegovi sugrađani, koji su organizovali Dan sećanja, uz prigodan program posvećen herojima ljiškog kraja stradalim od strane neprijateljske vojske.

– Dolazim ovde svake godine i puno mi je srce. Tu smo da se setimo kakav je Darko bio čovek, heroj i junak. Poginuo je na Košarama i sa mnogima otišao u večnost. Ovo je samo jedan mali deo kako možemo da mu se odužimo, da svake godine obiđemo njegovu porodicu – rekao je Darkov saborac sa Košara, Perica Karapandža.

Opština Ljig je među prvima u Srbiji krajem 1999. godine odala priznanje ovom junaku i ulica u kojoj je Darko Milošević živeo ponela je njegovo ime, a park u neposrednoj blizini njegove kuće dobio je spomen bistu.

RINA

Svake godine na godišnjicu njegovog stradanja, komadant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković, preživeli heroji, Darkovi saborci a ove godine i general- major Dragan Živanović obišli su Darkov grob, a potom i odali počast ispred spomen obeležja u parku u neposrednoj blizini njegove kuće.

Pročitajte još:

– Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njegov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu. Ti heroji su nas zadužili, i dalje nosimo rane koje bole svakodnevno. Dok je nas živih i naše srpske dečice oni nikad neće biti zaboravljeni – izjavio je Đurković.

Darko Milošević bio je deo 125. motorizovane brigade.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti