Čačanski sportisti neprikosnoveni u kajaku: Na državnom prvenstvu okitili se zlatnom medaljom

09.07.2021

09:55

0

Autor: RINA

To je bio povod da ih primi gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa pomoćnikom Miroslavom Petkovićem

RINA

Čačak nije samo grad košarke, već se možemo ponositi uspesima iz raznih sportova. Tome svedoče i mladi čačanski kajakaši iz Kajak kluba “Čačak”, koji su na nedavno održanom Prvenstvu države osvojili prvo mesto u kategoriji pionira na divljim vodama u disciplini spust klasik.

Prvenstvo države za 2021. održano je na reci Ibar kod Buka Grmčić, a pioniri su se trkali na stazi u dužini od jednog kilometra. Među sedam klubova, Čačani su bili najbolji i dominirali u konkurenciji 19 pionira. Sva trojica osvojila su medalje u pojedinačnim takmičenjima, a vrhunac je bila pobeda Čačana i u timskim trkama po tri kajakaša, u kojima su Ilija, Aleksa i Miloš pobedili sve ekipe drugih klubova.

RINA

To je bio povod da ih primi gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa pomoćnikom Miroslavom Petkovićem, kako bi im čestitali na istorijskom uspehu ovog sporta za Čačak, i razgovarali na temu kako bi Grad mogao da pomogne u promociji kajaka.

– Ovo je prvi put da mladi kajakaši donesu ovako značajnu medalju u naš grad i mi ćemo im se sigurno odužiti za njihove uspehe. Trudićemo se da pomognemo i finansijski, i organizaciono. Sada već razmenjujemo naše ideje i njihove potrebe. Ovi mladići su primer kako bi trebalo odrastati, odlični su đaci i odlični sportisti, i to jeste pravi način razmišaljanja, ali i način prenošenja poruke drugima, jer veoma je važno da se mladi bave sportom, da uživaju na reci. Na nama je da unapredimo sve što je u našoj moći da Morava bude što bolje mesto za njihovo takmičenje. Siguran sam da ćemo ubrzo ispuniti sva njihova očekivanja – reko je Todorović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, RINA

Na prijemu kod gradonačelnika bili su kajakaši Ilija Kleut, Aleksa Milunović, Miloš Novaković i njihov trener Zoran Novaković, kao i Milovan Erić, selektor svih selekcija u Kajak klubu “Čačak”.

Želja ovih mladića je da se kajak u gradu još popularizuje, a kako im je rekao gradonačelnik Todorović, oni su to upravo učinili svojim velikim uspehom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti