Zagorac spreman za pohod na srpski tron: Povreda uopšte nije bila naivna

11.05.2021

21:04 >> 20:51

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli se pripremaju za početak skraćene Superlige

Zagorac spreman za pohod na srpski tron: Povreda uopšte nije bila naivna
Copyright ABA/KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Jedna od najtežih sezona u ABA ligi je iza košarkaša Partizana, ispred je borba za nacionalni tron. Višenedeljnu pauzu između dva takmičenja crno-beli koriste za kompletiranje redova i trenažni proces, kojem se posebno obradovao Rade Zagorac.

Podsetimo, krilni košarkaš je tokom gostovanja u Zadru doživeo povredu koja ga je na duži period odvojila od terena, ali se posle uspešne rehabilitacije stavio se na raspolaganje Aleksandru Matoviću, vidno zadovoljan što se priključio radu sa saigračima.

– Žao mi je što se desila povreda u trenutku kada je bila ključna utakmica za prolaz u završnicu Evrokupa. Situacija jeste bila teška, ali voleo bih da sam na neki način mogao da budem deo toga. Ispostavilo se da je igranje u Trentu prolongiralo pauzu, jer je udarac bio nezgodan. Povreda zadnjeg dela vrata i početka kičme uopšte nije bila naivna, drago mi je što sam ponovo u ekipi. Osećaj timskog jedinstva i ambijenta je za sve nas od velike važnosti, jer je to nešto na šta smo navikli tokom cele karijere i odrastanja – rekao je Zagorac za TV Partizan.

Superliga će se ove sezone igratu u izmenjenom formatu, bez ligaškog dela takmičenja.

– Specifičan je poslednji deo sezone koji, pored izostanka takmičarskog ambijenta i motiva, uvek ima veliku važnost što se tiče prestiža u Srbiji. Ove sezone je veoma specifičan kraj usled nedostatka vremena, ali način na koji je organizovano meni se mnogo dopada. Mislim da bi i ubuduće trebalo da bude tako jer neko preterano produživanje takmičenja nije nikome interesantno. Ovako se odmah ulazi u utakmice na ispadanje i verujem da će svima biti zanimljivije da to isprate.

Crno-beli plej-ofu počinju duelom sa šampionom KLS zemunskom Mladosti, a ukoliko uspešno preskoče prvu prepreku, u polufinalu ih najverovatnije očekuje Mega.

– Mladost je dobra, tamo igra naš drug Aleksandar Aranitović. Dobio je mnogo prostora i radujem se što ću protiv njega igrati. Mega je odlična, legitimna seniorska ekipa… Imaju dva igrača koja bi Partizanu dobro došla u nekoj budućnosti, Borišu koji dugo u seniorskom pogonu, pored Tepića i Milosavljevića, kao i dva momka u idealnoj petorci ABA lige. Oni apsolutno treba da idu na to da osvoje KLS, bez ikakve priče da iznenade bilo koga. Ukoliko dođemo do njih, radujem se tim susretima, koji će svima biti interesantni – kazao je Rade Zagorac.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike