Vučelić u pismu igračima: Okolnosti ni ovlaš kritički ne opisujem, Božić zahteva bogougodne misli

08.01.2021

12:07

0

Predsednik crno-belima poželeo srećan početak priprema

Vučelić u pismu igračima: Okolnosti ni ovlaš kritički ne opisujem, Božić zahteva bogougodne misli
Copyright MN Press

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić iz opravdanih razloga nije prisustvovao okupljanju igrača, ali je u pozdravnom pismu poželeo ekipi i stručnom štabu da nastave pobednički niz od jesenas. Prvi čovek crno-belih se odmah na početku svog pozdravnog pisma obratio najmlađim igračima, koji su danas priključeni prvom timu i biće njegov deo i na pripremama u Turskoj:

– Dragi partizanovci, igrači, treneri, stručnjaci, simpatizeri, uposlenici i navijači, srećan vam Božić. Posebno ga čestitam tek stasalim omladincima,poniklim u našoj školi, kojih je danas ovde veliki broj i koji će se svojim kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu i želim im da u tome uspeju. Oni su dokaz i potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, već decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godineponovo prvi u Evropi.

Pročitajte još

U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto. I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75. godina postojanja krasi Partizan! Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka!

Tako smo osvajali bogatu riznicu trofeja koji krase Partizanov muzej. U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć svom voljenom klubu kada je bilo najteže. U našu trofejnu salu treba da uđe slika dvadeset pet hiljada dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona. Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati se na veliku iskazanu ljubav.

Vama, fudbalerima i stručnom štabu, želim da očuvate i unaprede pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh. Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome!

Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića treba imati i negovati samo bogougodne misli. Te sledstveno tome i koristiti odgovarajuće reči.

Svima vama želim srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu.

Živeo Partizan! Napred Partizan – poručio je Vučelić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike