Vreme je za naplatu dugova: Partizan dočekuje Krku

02.04.2021

12:32

0

Autor: D. B.

Crno-beli sutra igraju protiv tima koji im je ove sezone naneo jedan od najtežih poraza

Vreme je za naplatu dugova: Partizan dočekuje Krku
Copyright Promo/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Decembra prošle godine poraz Partizana od Krke uneo je ogroman nemir u redove crno-belih. Sada je došlo vreme da se računi izravnaju i da beogradski klub ostvari još jedan, čvrst korak da i matematički odagnaju priče o opstanku u ABA ligi.

Partizan je sigurno favorit. Ima skor od devet pobeda i 13 poraza, nalazi se u sredini tabele, za razliku od slovenačkog tima koji je u opasnoj zoni uz skor od sedam pobeda i 14 poraza. Pogled u istoriju govori i da je Partizan obično slavio u duelima sa timom iz Novog Mesta (iz 21 meča u ABA ligi ima 16 pobeda, a Krka je uspela da pobedi dva puta na deset mečeva u Beogradu).

– U prvom delu šampionata smo protiv Krke imali veoma tešku utakmicu. Oni su odigrali čvrsto, pogodili dosta otvorenih šuteva, napravili na početku veliku razliku i na kraju nas dobili velikom razlikom – vraća film na poslednji međusobni duel u kome je Krka pobedila sa 19 razlike trener Partizana Aleksandar Matović.

Zna Matović i šta njegov tim mora da uradi da bi ostvario pobedu.

– U ovom momentu mi moramo prvo da odgovorimo na identičan “spejsing” koji oni imaju, nešto slično Megi, gde visoki igrači uzimaju puno šuteva za tri poena, gde imaju spolja šutere koji “šire” teren i par igrača koji su odlični u prodorima. Biće izuzetno zahtevna utakmica. Ono što se od nas očekuje je da ponovo odgovorimo muškom igrom, da iskontrolišemo njihove šuteve, sa druge strane ih nadtrčimo, nadskočimo i pokušamo da pobedimo – uverava Matović.

Pročitajte još

Na treninzima Partizana je i dosta golobradih momaka. Matović otkriva zbog čega je to tako.

– Generalno imamo dosta problema sa povreda. Koristimo sve igrače iz juniorskog tima koji mogu da nam pomognu na treninzima. Uvek imamo nekih sitnih povreda, tako da ćemo videti ko će biti u sastavu – ocenio je Matović.

Meč između Partizana i Krke zakazan je za subotu 3. april sa početkom u 21 čas. Prenos je na TV Arena sport.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike