Vlahović otkrio Italijanima: Promašio sam penal u jedinom meču za Zvezdu, srce me je odvuklo u Partizan

21.09.2021

10:26 >> 10:30

0

Centarfor Fjorentine

Vlahović otkrio Italijanima: Promašio sam penal u jedinom meču za Zvezdu, srce me je odvuklo u Partizan
Copyright Dušan Vlahović/MN Press

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović u velikom intervjuu za TV kanal DAZN ispričao je kako je kao dete bio na probi u Crvenoj zvezdi i da je jednoj utakmici za crveno-bele uspeo da promaši i penal. Ipak, kada mu je stigao poziv iz Partizana, dileme nije imao oko toga da li ponudu treba prihvatiti. Crno-beli su bili tim iz njegovih dečačkih snova.

– Dobio sam poziv da odigram jednu utakmicu za Crvenu zvezdu. Na prvi nisam otišao, jer sam imao obaveze u školi, ali na drugom sam postigao nekoliko golova i promašio penal. Nisu me odbili zbog promašaja, ali kada me je Partizan pozvao, poslušao sam svoje srce, jer sam oduvek navijao za crno-bele i nisam razmišljao dva puta kada je poziv stigao. Šest meseci pre nego što sam odigrao prvi večiti derbi, navijao sam za te iste momke sa kojima sam bio na terenu.

Profimedia/Foto Paola Garbuio/

Vlahović tvrdi da uživa u Firenci, zajedno sa svojim najboljim prijateljima i saigračima Nikolom Milenkovićem i Aleksom Terzićem.

– Moji najbolji prijatelji su Milenković i Terzić sa kojima igram i u  reprezentaciji. Stvorena je divna grupa. Odlično mi je i u Firenci, stigao sam kao vrlo mlad, to mi je drugi dom. zašto sam rešio da ostanem? Uvek govorim iskreno, mislim da igrači sa Balkana rade stvari više srcem nego mozgom. Želeo sam da ostanem, mislim da ovde mogu da napredujem. Daću mnogo golova i asistencija, ostalo će doći kad dođe.

Dušan Vlahović/MN Press

Vlahović kaže da mu rizik nije stran način razmišljanja:

– Možda postoji mnogo rizika, ali bez rizika nije vredno života. Toti mi pada na pamet, protiv Holandije, kada je postigao “panenku” iz penala – ističe mladi Srbin i podseća da je kao član “primavere” šutirao i on jedanaesterac na isti način.

Najbolji strelac Fjorentine je otkrio da je njegov veliki fudbalski idol napadač Milana Zlatan Ibrahimović.

– Prvo moja porodica, oni su moji idoli, pa ako govorimo o igračima, Ibra mi se više dopao zbog njegovog karaktera i želje da nikada ne odustane. Nikada nije dozvolio da mu neko komanduje, onda one neverovatne igre… Ali, ostavimo to. Kada smo izgubili 3:2 u Firenci, iskoristio sam činjenicu da verovatno nije ljut i zatražio od njega dres. Potpisao je za mene, fotografisali smo i napisali posvetu na našem jeziku. Rekao mi je da nastavim i da nikada ne odustajem. Nisam dobar u govoru kad sretnem idola.

Dušan Vlahović foto: Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Govorio je i o drugom balkanskom idolu Stevanu Jovetiću.

Jovetić. Niko ga nije poznavao, ali je sa 18 postao kapiten Partizana. Išao sam na stadion svake nedelje da ga gledam kako igra. Imao sam dres bez broja i imena na leđima. Kod kuće sam stavio broj 35 kao Jovetić.

Novi trener Vinćenco Italijano, koji je stoigao iz Specije, jedan je od razloga što je ostao u Firenci. Za novog stručnjaka Vlahović kaže da je uvek ljut:

Kad je ljut, zove me Dušan. I uvek je ljut.

Reprezentativac Srbije se zahvalio svom prethodnom treneru Ćezareu Prandeliju i govorio o svom odnosu sa bivšim napadačem Fiorentine Frankom Riberijem.

Dušan Vlahović foto: Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP

– Zahvalio bih se sa Prandelijem, on me izvukao iz … Neću reći lošu reč. Niko nije uradio stvari koje je on uradio za mene. Osim Riberija, koji mi je davao savete. I dalje ga smatram starijim bratom. Pričali smo satima. Njih dvojica, oni su prijatelji, oduvek su bili veoma bliski. Uvek ću biti zahvalan.

U polemici “ko je bolji Haland ili Vlahović”, Srbin priznaje Norvežaninu samo jednu stvar:

– Haland je brži od mene. Oko svega ostalog možemo da se takmičimo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike