Tako je Nole! Đoković se mučio, ali je najvažnije da je pobedom započeo odbranu titule! (FOTO, VIDEO)

27.06.2022

15:08

1

Meč je rešen posle četiri seta, u narednom kolu protiv Kokinakisa ili Majčraka

Tako je Nole! Đoković se mučio, ali je najvažnije da je pobedom započeo odbranu titule! (FOTO, VIDEO)
Novak Đoković5 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Novak Đoković je uspešno počeo odbranu titule na Vimbldonu, pošto je pobedio Sunvu Kvona iz Južne Koreje. Rezultat je bio 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) u okršaju trećeg i 81. igrača na ATP listi. U narednom, drugom kolu igraće najbolji srpski igrač protiv boljeg iz okršaja Tanasisa Kokinakisa i Kamila Majčraka.

Današnji duel bio je veoma neizvestan, trajao je dva sata i 29 minuta, a Kvon je pružio veoma dobar otpor. Ovo je bio drugi međusobni okršaj, a u prethodnom (Beograd 2021. godine) Đoković nije ispustio set. Danas je bilo malo drugačije. U prvom i drugom setu, Kvon je došao do 3:1, ali se situacija drugačije razvijala. U prvom je Srbin uspeo da preokrene, ali ne i u drugom.

U trećem setu, Kvon je imao priliku za brejk u petom gemu, ali nije uspeo. Novak se spasio, a zatim u osmom napravio brejk. Zatim je samo potvrdio osvajanje trećeg seta.

U odlučujućem setu, bilo je brejk šansi u prvom i drugom gemu, a prelomio je peti gem. Tada je Đoković definitivno slomio rivala, pošto je osvojio svaki poen, a Kvon nijedan. Zatim je usledio "mirniji" period bez brejk prilika, a igrači su osvajali gemove na svoj servis.

Ovo je bila Novakova 80. pobeda na Vimbldonu, kao i uspešan početak pohoda na sedmu titulu na najprestižnijem teniskom turniru u svetu. Ukoliko bi bio uspešan, ovo bi mu bio 21. grend slem trofej u karijeri.

Podsetimo, zbog presedana sa bodovima, Đoković će bez obzira na rezultat izgubiti 2.000 poena, pa će tako posle ovog Vimbldona pasti na sedmo mesto svetske rang liste.

Dešavanja sa Centralnog terena mogli ste da pratite UŽIVO na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

 

4. SET

6:4 - Bez izgubljenog poena Đoković je obezbedio prolaz dalje.

5:4 - Kvon je na svoj servis ipak ostao u meču.

5:3 - Na svoj servis Đoković je bio siguran. Posle 30:0 bilo je i 40:0, posle novog asa.

4:3 - Kvon je imao prednost od 30:15, a zatim i 40:15 posle novog drop-šota. Novakova greška je rešila i ovaj gem.

4:2 - Krenuo je Nole as udarcem, za 15:0. Kvon nije uspeo da vrati posle Đokovićevog drop-šota. Imao je Srbin ubrzo i 40:0. Smeč je bio za potvrdu brejka.

3:2 - U petom gemu Đoković je prilično brzo došao do tri brejk lopte. Ubrzo je stigao i do veoma važnog brejka. Kvon je poslao lopticu u aut, mada se pre toga Đoković izvinio jer je njegova loptica zakačila sajlu.

2:2 - Poveo je Đoković sa 40:0 u četvrtom gemu. Ubrzo zatim je bilo i 2:2 u gemovima.

1:2 - Na svoj servis, Kvon je poveo sa 30:0. As udarcem je došao i do svog drugog gema u četvrtom setu.

1:1 - Iako je servirao Đoković je morao da juri rezultat, Korejac je vodio i sa 40:15, odnosno je imao brejk šanse. Spasio je prvu Srbin, kao i drugu. Ali je zatim i poslao loptu u aut, pa je rival opet imao brejk šansu. Onda je as udarcem došao do izjednačenja. 

Na kraju je ipak Đoković stigao do izjednačenja.

0:1 - Kvon je poveo na svoj servis, ali je Đoković imao brejk šansu. Ipak nije uspeo da je iskoristi. Čak je Korejac uspeo da dođe do prednosti. Na kraju je i osvojio uvodni gem.

 

3. SET

6:3 - U ovom gemu Đoković je imao i 40:0. As za novi set i prednost od 2:1 u setovima.

5:3 - U osmom gemu servirao je Kvon. Novak se bacio, ali ipak nije uspeo da stigne lopticu. Srećom nije se ni povredio. Zatim je Kvon pogrešio, lopticu poslao u aut, pa je Đoković imao prednost od 30:15. Zatim je stigao i do brejk šanse.

Napravio je Kvon servis grešku, a onda je Novak priveo kraju gem i došao na korak od seta.

4:3 - Samo je jedan poen Đoković prepustio rivalu koji je danas pokazao zube.

3:3 - Bez većih problema izjednačio je Kvon u šestom gemu trećeg seta.

3:2 - Posle asa, Đoković je poveo sa 30:15. Onda drop-šot nije "upalio" Kvonu, pa je Novak stigao do 40:15. Ali je zatim dopustio izjednačenje, kao i brejk šansu.

Ipak, Đoković je uspeo da preokrene i dođe do prednosti, a zatim i gema.

2:2 - Novi drop-šot za Kvona, Đoković nije mogao da stigne lopticu, pa je bilo 15:15. Onda je Novakov slajs-bekhend bio neuspešan, pa je Kvon imao prednost. Ubrzo je stigao i do 40:15, uz atraktivan volej.

Onda je paralelom stigao do 2:2 u gemovima.

2:1 - Ritern pod noge Novaku, za 15:15. Poveo je Đoković i sa 40:15, a onda je "zakucao" loptu za 2:1 u setovima.

1:1 - Iz blizine Novak je pogodio mrežu, pa je Kvon poveo sa 40:30 iako je Đoković vodio. Zatim je Srbin poslao lopticu u aut. Tako da je Kvon izjednačio u gemovima, iako je bio u zaostatku.

1:0 - Na početku ovog seta, Đoković je bio na servisu. Pri 30:15 za Novaka, Kvon je umalo pogodio paralelu. Ipak, srećom po Srbina nije pogodio, pa je bilo 40:15 za Novaka. U narednom poenu, Kvon je pogodio liniju, i smanjio na 40:30.

Ipak naredni poen je pripao Srbinu, za 1:0 u gemovima.

 

2. SET

3:6 - Na Kvonov servis, Đoković je došao do prednosti od 30:0. Ipak, posle duže razmene, Kvon je forhendom došao do 30 oba. Zatim je drop-šotom stigao do set lopte.

Ubrzo i do izjednačenja u setovima.

Ponovo nekom nije bilo dobro na tribinama. Usledila je kratka pauza, ali je posle 30-ak sekundi meč nastavljen.

3:5 - Imao je Đoković i 30:0, pošto je pogodio sam ugao. Zatim i 40:0. Onda je dijagonalom došao do smanjena prednosti Kvona.

2:5 - Proklizao je Novak na linjii, i u tom trenutku vodio je Kvon sa 30:0. Posle razmene udaraca, smanjio je Đoković na 30:15. Zatim je drop-šotom došao do 40:15.

2:4 - Forhend vinerom je došao Đoković do 40:30, a onda i posle dobrog servisa osvojio šesti gem u drugom setu.

1:4 - Nije Đoković uzvratio brejkom, pa je dozvolio protivniku da se odlepi, uprkos prednosti od 40:0. Nije iskoristio prvu brejk šansu. Kao ni drugu, pa je Srbin imao prednost od 40:30. Nije iskoristio ni treću.

Na kraju je Kvon došao do 4:1.

1:3 - Kvon je poenom otvorio gem na Đokovićev servis. Zatim je došao i do prednosti od 40:0, samim tim i do brej prilika. Onda je Đokovićev forhend završio u mreži. Tako je Korejac došao do novog brejka i 3:1.

Podsetimo, tako je bilo i u prvom setu.

1:2 - Đoković je uspeo da osvoji samo jedan poen u trećem gemu drugog seta.

1:1 - Na svoj servis je poveo Đoković, sa 40:15. Zatim je izjednačio.

Čičak se na kratko spustila iz stolice i objašnjavala igračima razloge veoma kratkog prekida. Ukazivana je medicinska pomoć nekome u publici. Zatim je meč i nastavljen.

0:1 - Kvon je imao prvi servis u drugom setu. Zahvaljujući novom asu, bilo je 30:0 za Kvona. Drop-šotom stigao je i do 40:0. Zatim je Đoković smanjio na 40:15, ali to je bilo sve za ovu deonicu. Poveo je Korejac u drugom setu.

 

1. SET

6:3 - Na svoj servis je Đoković poveo sa 15:0, ali je onda Kvon izjednačio. Zatim je poveo i sa 30:15, pa naterao Kvina na neiznuđenu grešku.

Aut Kvona za 6:3 u korist Đokovića.

Ovaj set je trajao 33 minuta.

5:3 - U osmom gemu servirao je Kvon. Poveo je Đoković sa 15:0, ali je Kvon izjednačio. Mnogo sreće za Đokovića, a loptica je jedva prešla mrežu. Srbin se zbog toga i izvinio rivalu. Poveo je sa 30:15, ali je zatim Korejac izjednačio.

Onda je Đoković došao do brejk šanse. I iskoristio je posle razmene 22 udarca.

4:3 - Novak je bekhendima došao do prednosti od 40:0. Servis volej za kraj ovog gema.

3:3 - Posle duže razmene poveo je Đoković sa 30:15, ali je onda Kvon uzvratio. Ubrzo je Đoković došao do brejk prilike. Zatinm je Korejac napravio neiznuđenu grešku. Posle 21 minuta, bilo je 3:3, a što je najvažnije naš igrač je vratio brejk.

2:3 - Đoković je as udarcem rešio peti gem u svoju korist. Nije dozvolio novi brejk.

1:3 - Novi as Kvona, za 15:0. Ubrzo je bilo i 30:0 za Korejca, a onda i 40:0. Ubrzo je usledila i neiznuđena greška, za 40:15. Ipak je Kvon potvrdio brejk.

1:2 - As za prednost od 15:0. Forhendom je Đoković izbvacio lopticu van terena, pa je Kvon poveo sa 30:15. Odličan fiorhend Kvona, za 40:15. Usledio je ipak brejk Korejca.

1:1 - As za Kvona i prednost od 15:0. Zatim je Korejac "poklonio" dva poena, pa je Srbin poveo sa 30:15. Posle duže razmene, pogrešio je Srbin, za 30:30. Kvon je zatim poveo sa 40:30, ali zatim napravio neiznuđenu grešku. Pa je opet bilo 40:40.

Zatim je posle dobrog servisa Kvon došao do prednosti, a gem je završio as udarcem. Posle osam minuta ukupno bilo je 1:1.

1:0 - Đoković je pogodio mrežu, pa je Kvon poveo sa 15:0. Usledio je as, za 15:15, a zatim i prednost od 30:15. Kvon je tražio čelendž, tako da je Đoković morao da ponovi servis. Zatim je Kvon smanjio na 40:30, a pošto je Đoković napravio grešku iz bekhenda, za 40:40.

Ubrzo je osvojio prvi gem.

 

Novak je prvi servirao.

Sudila je Marija Čičak iz Hrvatske.

Igrači su izašli na teren u 14.35. Usledilo je i kraće zagrevanje.

 

 

Ipak će biti malo i pomeren, za nekoliko minuta.

Đokovićev meč bi trebalo da počne u 14.30.

Trenutno su na Vimbldonu mečevi prekinuti zbog kiše, ali na Centralnom terenu postoji pokretni krov, pa padavine neće predstavljati problem.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike