Nole dobio još dva miliona razloga da odbrani Vimbldon! Nema bodova, ali će nagradni fond biti rekordan!

09.06.2022

17:06

0

Autor: A. Š.

Londonski grend slem uzvratio udarac ATP-u

Nole dobio još dva miliona razloga da odbrani Vimbldon! Nema bodova, ali će nagradni fond biti rekordan!
profimedia-0621621062 - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković upravo je dobio još dva miliona razloga da odbrani vimbldonsku krunu! Pored toga što mu je od tri grend slem trofeja iz prošle sezone u vlasništvu ostao samo londonski, prvog reketa planete i njegove kolege ove godine u Ol Ingland klubu očekuje nikad veći nagradni fond.

Deluje da su organizatori nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu rešili da uzvrate udarac ATP-u, koji je zbog zabrane učestvovanja ruskim i beloruskim teniserima odlučio da predstojeći Vimbldon ne bude bodovan za plasman na listi najboljih igrača sveta.

Takvom odlukom najveća šteta je načinjena našem Noletu, koji će još jednom ove sezone, posle Melburna, ostati bez prilike da odbrani šampionskih 2000 bodova, ali „utešna nagrada“ mogla bi njemu, ali i ostalim učesnicima, da pruži dodatni elan da ulože dodatni napor kako bi što duže ostali na turniru.

Pored prestiža koji donosi grend slem trofej, Vimbldon će ove sezone podeliti rekordnu novčanu nagradu u iznosu od 40.3 miliona funti (50.5 miliona dolara), od kojih će po dva miliona funti pripasti osvajačima trećeg grend slema u sezoni.

- Od prvog kruga kvalifikacija do proglašenja pobednika, ovogodišnja podela novčanih nagrada ima za cilj pokazivanje koliko su igrači važni za „Šampionat“ – rekao je predsednik Ol Ingland kluba Jan Hjuit.

Podsetimo, ukupan nagradni fond prošle sezone iznosio je malo više od 35 miliona funti, a pobednicima Novaku Đokoviću i Ešli Barti pripalo je po 1.7 miliona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike