Vimbldon zbog Kejt Midlton proterao ruske i beloruske tenisere! Odluka motivisana rizikom od sramote za vojvotkinju od Kembridža!

22.04.2022

17:05

1

Autor: 24sedam

Ne stišava se bura na Ostrvu

Vimbldon zbog Kejt Midlton proterao ruske i beloruske tenisere! Odluka motivisana rizikom od sramote za vojvotkinju od Kembridža!
profimedia-0621034988 - Copyright Profimedia

Mnogo je prašine podigla odluka Vimbldona da ove godine zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima na nezvaničnom prvenstvu sveta. Mnogi uticajni ljudi iz sveta tenisa podigli su glas protiv ove odluke, među njima i prvi reket sveta Novak Đoković, ali odgovorni u „Ol Ingland klubu“ ostali su neumoljivi pri stavu da takmičari iz ove dve zemlje nisu dobrodošli ove sezone u Londonu.

Ostrvski mediji sada se bave glavnim razlogom zbog kojih, između ostalih, drugi teniser sveta Danil Medvedev (Rus) i četvrta teniserka planete Arina Sabalenka (Beloruskinja) ne mogu da budu u prilici da se bore za jedan od najvećih, a po mišljenju mnogih i najveći trofej u profesiji kojom se bave.

Telegraf piše da bi upravo uspešnost dvoje imenovanih tenisera mogla da bude jedan od odlučujućih faktora u, blago rečeno, diskutabilnoj odluci. Navodno, na ovaj način su organizatori Vimbldona želeli da preduprede potencijalno veoma neprijatnu situaciju za Kejt Midlton, ukoliko bi se neko od ruskih ili beloruskih takmičara dokopao pobede na londonskoj travi.

Naime, vojvotkinja od Kembridža je postala pokrovitelj „Ol Ingland Loun Tenis Kluba“ 2016. godine i redovno se viđa u kraljevskoj loži centralnog stadiona, dok je poslednjih godina postala praksa da upravo ona dodeljuje trofej pobednicima Vimbldona.

Zbog toga su odgovorni u „Ol Ingland klubu“ procenili da bi prizor Kejt Midlton kako predaje pobednički pehar, recimo, Danilu Medvedevu, mogao da se protumači kao njena podrška ruskom režimu, pa su odlučili da prednost daju snažnim odnosima sa kraljevskom porodicom, koja bi u navedenom slučaju mogla da se nađe pod velikim udarom javnosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike