Valensija ubacila 105, CSKA 103 poena: Kalinić rešio dramu posle dva produžetka

04.02.2021

22:41 >> 22:42

0

Autor: M. R.

Španski tim srušio CSKA u 24. kolu Evrolige

Valensija ubacila 105, CSKA 103 poena: Kalinić rešio dramu posle dva produžetka
Copyright MN Press

Velika drama odigrala se večeras u Valensiji. Pitanje pobednika rešeno je tek posle dva odigrana produžetka. Kao junak meč je završio Nikola Kalinić. Španski tim je posle 50 minuta slavio protiv ruskog CSKA105:103, a pobednički koš postigao je srpski košarkaš 44 sekunde pre kraja.

Pročitajte još

Košarkaši CSKA su večeras nastavili putovanje u Evroligi sa povratnikom posle suspenzije Majkom Džejmsom, a bez povređenog Nikole Milutinova. Amerikanac je postigao 37 poena, ali je propustio priliku da donese trijumf svom timu na kraju regularnog dela, a i na kraju drugog produžetka. Šutirao je za dva 12-7, a za tri 15-4.

Valensiju je do pobede u ovako dramatičnom meču predvodio Kalinić sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije. Isti broj poena postigao je i Klemen Prepelič, uz sedam uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja. Martin Hermanson je ubacio 17, a Bojan Dubljević 14. Vanja Marinković je učestvovao sa osam poena i dva skoka.

CSKA je sada na drugom mestu sa skorom 16-8, a u narednom kolu će dočekati Panatinaikos 19. februara. Valensija je ostala u trci za plej-of, trenutno je na desetoj poziciji i ima polovičan učinak 12-12. U sledećem kolu, posle pauze zbog odigravanja nacionalnih kupova, igraće protiv Real Madrida 19. februara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike