Užasna nesreća zvezde "Spejs džema": Bivši NBA as ostao paralizovan

17.03.2021

19:57

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji centar Šon Bredli povređen dok je vozio bicikl

Užasna nesreća zvezde "Spejs džema": Bivši NBA as ostao paralizovan
Copyright Profimedia

Nekadašnji NBA as Šon Bredli doživeo je strašnu nesreću početkom godine, posle koje je ostao paralizovan. Centar, koji je najveći trag ostavio u Dalasu, vozio je biciklu kada ga je, nedaleko od njegovog doma u Juti, s leđa udario automobil i tom prilikom mu prouzrokovao povredu kičmene moždine.

Bio je 20. januar, a poslednjih osam nedelja Bredli je proveo u bolnici na rehabilitaciji.

Košarkaš rođen u Nemačkoj pre 48 godina draftovan je 1993. godine kao drugi pik, u NBA karijeri igrao je, pored Mavsa, za Filadelfiju i Nju Džersi Netse, a poznat je i po ulozi u kultnom filmu “Spejs džem”, sa legendarnim Majklom Džordanom i “šašavom družinom”, koju su činili crtani junaci Duško Dugouško, Patak Dača, zečica Lola…

Profimedia

Iako mu predstoje veliki izazovi i učenje kako da se nosi sa paraplegijom, Bredlija nije napustio vedar duh i spreman je za dugačak i težak put oporavka, koji će bez sumnje biti veći fizički izazov od igranja profesionalne košarke.

Pročitajte još

Šon, uz suprugu Keri, porodicu i fantastičan rehabilitacioni tim, uspeva da održi dobru volju i svoju nesreću planira da iskoristi kao platformu za podizanje svesti u javnosti o bezbednosti biciklista. Izrazio je veliku zahvalnost svima za dobre želje i molitve koje je primio od prijatelja i obožavalaca, koji su mu ojačali samopouzdanje da se uspešno izaći iz dugog procesa oporavka koji mu sledi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike