Tuguje odbojkaška Srbija: Preminuo je najbolji "Pacer"

17.04.2021

08:24 >> 08:25

0

Verovatno ne postoji verniji pratilac dešavanja u ovom sportu koji nije čuo za ovog bivšeg igrača, trenera, sudiju, funkcionera...

Tuguje odbojkaška Srbija: Preminuo je najbolji "Pacer"
Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Miomir Mića Đurić, nekadašnji odbojkaš, trener, međunarodni odbojkaški sudija, delegat – kontrolor i odbojkaški funkcioner, preminuo je u 78. godini, posle kratke i teške bolesti.

Verovatno ni jedan verniji pratilac odbojkaških dešavanja u Srbiji ne postoji, a da nije čuo za Miću Đurića, koga su prijatelji zvali i “Pacer”.

Kada bi trebalo da se apostrofira neki segment stvaranja u odbojci, ne bi mogao. Od igrača, preko trenera, sudije i funkcionera, na svim poljima je postigao izvanredne rezultate.

I ako se nije rodio u Sremskim Karlovcima, početak i kraj jedne uspešne sportske priče se upravo vezuje za njegove Karlovce. Dok je igrao, svoje mesto prebivališta je samo trenutno menjao, kao i za vreme trenerskog rada. Igračku karijeru je proveo u Stražilovu (Sremski Karlovci), Vojvodini (Novi Sad), Jedinstvu (Stara Pazova) i Spartaku (Subotica).

Kao trener je radio u Stražilovu (Sremski Karlovci), Vojvodini (Novi Sad), Kamendinu (Sirig), pa i kao selektor mlađih selekcija Vojvodine.

Možda, je kao sudija dostigao najviši nivo. Bio je priznati međunarodni sudija, koji je delio pravdu na najvećim svetskim takmičenjima.

Svoj rad u odbojci je kasnije krunisao kao delegat i kontrolor, ali pre svega kao neko ko je svu svoju energiju usmerio na stvaranje novih mladih sudija.

Odbojkaški savez Srbije

Ovde se ne završava bogata karijera Miće Đurića. Kao funkcioner se dokazao i u Odbojkaškom savezu Vojvodine i Srbije i kao predsednik sudijske komisije Srbije.

Kao uspešan sportski radnik, svoj autoritet je koristio u stvaranju i drugih sportskih kolektiva van odbojke. U sportskoj karijeri Miomira Đurića će ostati zabeležen i podatak da je bio prvi predsednik Sportskog saveza opštine Sremski Karlovci, a nakon toga i počasni predsednik.

Pročitajte još

Za svoj rad Mića odlikovan mnogim priznanjima, od kojih se izdvajaju: Zlatna plaketa OSS, nagrada OSV, nagrada za životno delo opštine Sremski Karlovci, Majska nagrada Sportskog saveza Vojvodine i mnoge druge.

Miomir Đurić biće sahranjen u Sremskim Karlovcima, a datum i vreme će naknadno biti saopšteni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike