Tomas zna šta Partizan mora da uradi da bi "nebo bilo granica"

04.02.2021

16:12

0

Autor: D. B.

O meču protiv Lokomotive govori i čovek bez koga slavlje ne bi bilo moguće - Džoš Perkins

Tomas zna šta Partizan mora da uradi da bi "nebo bilo granica"
Copyright Rašon Tomas, MN Press

Košarkaši Partizana su uradili ono što su morali da bi snovi o plasmanu u sledeću rundu Evrokupa i dalje mogli da postanu java. Pobedom nad Lokomotivom Kubanj (71:69), košem Džoša Perkinsa u poslednjim sekundama, crno-beli su zadržali više nego izgledne šanse da nadmetanje u TOP 16 fazi završe na jednom od prva dva mesta u grupi u kojoj su još i Trento i Pariz.

Računice kažu crno-belima, kada se za mesec dana nastave mečevi u Evrokupu (slede pauza za igranje nacionalnih Kupova, a onda i reprezentativni “prozor”), su potrebne dve pobede u poslednja dva kola kako ne bi zavisili od ostalih rezultata. U tom slučaju, a uz pobedu Lokomotive u Francuskoj, beogradski klub bi u plej-of ušao i sa prve pozicije. Međutim, da bi prošao dalje, Partizan nema obavezu da pobedi na oba meča (gostovanje u Italiji, a onda i dolazak Francuza u Beograd). Ekipa iz Humske će dalje i u slučaju da ostvari trijumf u Trentu, a ruski tim ne uspe da pobedi Pariz na gostujućem parketu. Za mogući povoljan rasplet u poslednja dva kola, uz uslov da crno-beli izgube u Italiji, a pobede Francuze u Beogradu, potrebno je da u Pariz savlada Ruse u prethodnom kolu, a da onda u poslednjem Lokomotiva bude bolja od Trenta. Naravno, tu je i ona mogućnost da svi timovi takmičenje završe sa skorom 3-3, a tada bi o plasmanu u sledeću fazu odlučivala koš-razlika.

A da nije bilo snalažljivosti Džoša Perkinsa ne bi bilo ni potrebe da se iz džepova vade digitroni. Junak trijumfa nad Lokomotivom, u razgovoru za klupsku televiziju, uspeo je i da se iznenadi činjenicom da je su njegovi saigrači i on uspeli da nadoknade manjak od 18 poena.

Držali smo se zajedno i ostvarili smo veoma tešku i važnu pobedu. Imali smo veliku želju – objasnio je Perkins, a zatim je govorio i o poslednjem šutu, kao i važnom šutu za tri poena koji je pogodio napad pre toga: – Imao sam sreće. Postajao sam frustriran zbog toga što sam pre toga promašivao neke otvorene šuteve. Ali, saigrači su me držali, ulili su mi samopouzdanje. Skidam im kapu zbog toga. Da nije bilo njih… Ja nisam igrač koji obično uzima te šuteve.

Još jedan od junaka pobede Partizana bio je Rašon Tomas. Meč je završio sa 23 poena, uz šut za dva 14-11, osam skokova i to igrajući bukvalno svaki minut drugog poluvremena.

Pročitajte još

Znali smo da nam je pobeda bila potrebna da bismo ostali u borbi za prava dva mesta u grupi. Pokazali smo srce, vratili smo se i tako da kažem uspeli smo da izgrebemo put do pobede. Bio sam u lošem periodu, imao sam problema sa povredama, drago mi je što sam uspeo da pomognem timu. Verujem da možemo da pobedimo i u sledeće dve utakmice u Evrokupu. Samo moramo da shvatimo ko smo mi, da pronađemo naš identitet. E onda će nebo da bude granica – tvrdi borbeni Amerikanac.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike