Rubljov se pobedom oprostio od Londona

19.11.2020

16:31 >> 16:33

0

Autor: M. R.

Rus savladao Dominika Tima - 2:0

Rubljov se pobedom oprostio od Londona
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

U meču na završnom Mastersu u Londonu koji se igrao samo za prestiž, bodove i određenu novčanu svotu, Andrej Rubljov pobedio je Dominika Tima6:2, 7:5. Rus se ovim trijumfom oprostio od turnira, a i od ove sezone, dok Austrijanac nastavlja borbu za titulu u polufinalu.

Tim ima skor 2-1 i u narednu rundu odlazi kao prvoplasirani. Tamo čeka pobedinika duela u kome se u petak od 15.00 sastaju Novak Đoković i Aleksandar Zverev.

Rubljov je ove sezone ostvario čak 41 pobedu, uz samo deset poraza. Trijumf protiv Tima mu je bio treći uzastopni u pet međusobnih susret (3:2 vodi).

– Počeo sam zaista dobro meč, od prvog poena. Tim nije dobro startovao, što sam ja iskoristio od samog početka – rekao je Rubljov. – To mi je pomoglo da imam više samopouzdanja i da igram sve bolje i bolje. Dominiku želim mnogo sreće u polufinalu, zaslužuje da bude tu gde jeste i zaslužuje da osvoji titulu.

Rus je završio učešće sa učinkom od jedne pobede i dva poraza. Izgubio je 2:0 od Nadala, a 2:1 od Medvedeva.

– Srećan sam što sam ovde. Mogla je da bude drugačija priča da sam iskoristio šansu u drugom meču, imao sam meč-loptu na svoj servis… Ali i to je deo života, moram da nastavim da radim pa ćemo videti šta me sledeće čeka.

Pročitajte još: Nikada iskreniji Đoković o prljavim političkim igrama u tenisu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike