Kiša pobedila tenis: Đokovićev meč odložen, Novaka bi mogao da sačeka dupli program u Rimu!

14.05.2021

18:41 >> 18:49

0

Autor: N. St.

Problemi za srpskog igrača i organizatore

Kiša pobedila tenis: Đokovićev meč odložen, Novaka bi mogao da sačeka dupli program u Rimu!
Copyright Profimedia

Kada ne ide, onda baš ne ide. Kiša tokom celog dana pravi velike probleme organizatorima turnira u Rimu. Kako njima tako i teniserima i teniserkama koji treba da odigraju svoje mečeve.

Zbog toga je duel Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa u italijanskoj prestonici dva puta prekidan. Prvi put u prvom, drugi put u drugom setu. Posle drugog odlaganja se nisu vraćali na teren Foro Italika.

Usled svih tih dešavanja i najave meteorologa da neće doći do prestanka padavina u skorije vreme je doneta odluka – nema tenisa u Rimu više za danas. U prevodu, duel srpskog i grčkog tenisera kao i ostala dva meča u singlu će se odigrati u subotu. U pitanju su meč Lorenca Sonega (Italija) i Andreja Rubljova (Rusija) odnosno ženski singl Ige Svjontek (Poljska) i Eline Svitoline (Ukrajina).

Profimedia

Takođe, ovo znači i da bi Novak mogao da ima dupli program sutra ukoliko napravi preokret, pošto Grk na pauzi ima set i brejk prednosti (6:4, 2:1). Ako ga savlada čeka ga duel sa boljim iz meča Sonego/Rubljov. To sigurno najviše znači Rafaelu Nadalu koji u polufinalu igra sa Rejlijem Opelkom (SAD).

Ovakav rasplet je još jednom doveo u pitanje organizaciju i raspored mečeva. Naime, svi su očekivali da prvi na terenu danas budu Novak i Stefanos pošto su oni svoje mečeve u četvrtak završili ranije, umesto toga su Nadal i Zverev bili prvi na terenu, iako je Aleksander uspeo da savlada Keija Nišikorija u kasnim večernjim satima što je značilo da ima znatno manje vremena za odmor…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike