Prvi put u istoriji: Ostaće 2020. godina upamćena i po jednom interesantnom podatku

08.04.2021

20:36 >> 21:15

0

Autor: N. St.

Ovo se do sada nije dogodilo u tenisu

Prvi put u istoriji: Ostaće 2020. godina upamćena i po jednom interesantnom podatku
Copyright Profimedia

Mnogi sportovi su pogođeni dešavanjima zbog koronavirusa. Problemi sa puštanjem publike na tribine, sa igračima u raznim sportovima koji su bili pozitivni na testovima, pa su morali na pauze i mnoge druge stvari.

Jedan od tih je i tenis koji je tako tokom prošle godine imao i posebna pravila koja su morala da budu doneta kada je rang-lista u pitanju. Tako će prethodna godina ostati upamćena i po jednom zanimljivom podatku.

Otkrio ga je osnivač portala „tenisreket“ Metju Vilis.

Rang-lista igrača prošle godine je bila blago rečeno zbrka zbog korone, ali nisam znao da je 2020. prva godina u kojoj niko u muškom tenisu iz „slem nacije“ ije bio među najboljih 10 na svetu na kraju godine – napisao je Vilis.

U pitanju su četiri države u kojima se održavaju grend slemovi – Australija, Francuska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke države. Prvi put se dogodilo da niko od njih ne bude u top 10. Na kraju godine je najbliži tome bio Francuz Monfis (11. mesto), iza je bio Australijanac De Minaur (23), pa Amerikanac Izner (25) i onda Britanac Evans (32. pozicija).

Prethodne četiri godine su takođe jedini period u istoriji Open ere da nijedan od „slem nacija nije imala igrača među najboljih pet na kraju godine. To se dogodilo poslednji put 2007. i 2014. godine. Ono što može da bude dobro za njih jeste da je prošle godine Francuska imala 11 igrača u Top 100, Amerika devet. Dosta dobrih tenisera koji nisu na elitnim pozicijama – piše Vilis.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike