Kapa dole, care! Novak u polufinalu Rolan Garosa! (Galerija)

06.06.2023

18:52

0

Autor: M. N.

Đoković slavio protiv Hačanova sa 3:1

Kapa dole, care! Novak u polufinalu Rolan Garosa! (Galerija)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa.

Nole je slavio protiv Karena Hačanova sa 3:1 (4:6, 7:6, 6:2, 6:4) i tako se domogao 12. polufinala na prestižnom turniru.

Srbin je teniska gromada i još jednom pokazao zašto je najbolji igrač svih vremena.

On će za plasman u finale čekati boljeg iz meča između Karlosa Alkaraza i Stefanosa Cicipasa, koji se igra nešto kasnije. 

Što se tiče samog meča, Đoković nije dobro krenuo, pravio je dosta grešaka, što je Hačanov iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima. 

Što se tiče drugog, čini se da je bio preloman, odlično je odigrao taj brejk, osvojio ga bez izgubljenog poena, što je dodatno dalo samopouzdanje našem igraču i sve je od tada krenulo na bolje za Đokovića.

Čini se da je treći bio najbolji set koji je odigrao Nole u dosadašnjem delu turnira na Rolan Garosu, gde se slobodno može reći da je počistio Rusa, koji nije znaš šta ga je snašlo.

Što se tiče četvrtog, Nole je i njega odigrao dobro, brzo napravio brejk, međutim u devetom gemu Rus uzvraća, ali srpski teniser je još jednom pokazao da je mentalno bez premca, odmah vratio brejk i na kraju zasluženo stigao do polufinala Rolan Garosa.

 

BLOG UŽIVO:

6:4 - Kraj, Novak slavio sa 3:1

5:4 - Ovaj Novak je neverovatan, odmah vraća brejk prednosti i deli ga gem do polufinala Rolan Garosa.

4:4 - Nije moglo gore. U najgorem mogućem trenutku Hačanov vratio brejk. Nastavlja se velika borba na Filipu Šatrijeu.

4:3 - Preživeo je Hačanov, iako je Nole imao šansu da napravi dupli brejk, ali Rus je ipak osvoji svoj servis i ostao u igri.

4:2 - Bitno je da je Novak lako osvojio servis i za plasman u polufinale potrebno je da osvoji još samo dva gema.

3:2 - Publika uživa u ovom delu meča. Obojica tenisera ih dižu na noge, svaki potez je prelep. Hačanov lako do svog gema. Nastavlja se borba. 

3:1 - Posle više od 10 minuta ovog gema, Novak je osvojio svoj servis i zadržao prednost brejka u ovom setu. Puno uzbuđenja u ovom gemu, koji je bio veoma bitan za oba tenisera.

2:1 - Savršeno igra Novak, stigao je do brejka i u četvrtom setu, sve je bliži plasmanu u polufinale Rolan Garosa.

1:1 - Novak stiže do prvog gema u ovom setu. Odlično ga je servirao i bez izgubljenog poena stigao do izjednačenja.

0:1 - Imao je prilku da Novak napravi brejk i u četvrtom setu, imao 30:0, ali Rus se vratio i osvojio gem na svoj servis.

Počinje četvrti set:

6:2 - Kako igra Đoković, prosto je počistio Hačanova u trećem setu. Sve je bliži polufinalu Rolan Garosa. Definitivno najbolji set srpskog tenisera od početka grend slema.

5:2 - Novak ima dupli brejk, pleše na terenu. Gem ga deli od vođstva od 2:1 u setovima. To je onaj Đoković koji je gazi svoje protivnike.

4:2 - Novak odlično čita protivnika, dominira na terenu i zadržava prednost jednog brejka. Samo tako nastavi Srbine.

3:2 - Rus se ne predaje, siguran na svom servisu, stigao do drugog gema. 

3:1 - Sada Đoković melje Hačanova, baš se naljutio srpski teniser. Osvojio svoj servis bez izgubljenog poena. 

2:1 - Bio je Nole blizu i da napravi i drugi brejk, ali nije uspeo u toj nameri. Hačanov je osvoji prvi gem u trećem setu. Nastavlja se borba na Filipu Šatrijeu.

2:0 - Bravo majstore, Nole potvrdio brejk i sada se mnogo lakše diše. Sada Đoković kontroliše igru, Rus ne zna gde se nalazi.

1:0 - Ma, napokon brejk, ovo je onaj stari Nole u kojem melje svakog protivnika. I ovaj gem je trajao preko 10 minuta. 

Počinje treći set:

7:6 - Ma, tako je majstore, Nole bez izgubljenog poena osvojio taj brejk i time nagovestio da se od njega očekuje još bolja igra u nastavku meča. Samo ovako nastavi Srbine.

6:6 - Imao je šansu Nole da osvoji drugi set, da stigne do brejka, ali opet je napravio mnogo grešaka, što je iskoristio Rus.

6:5 - Đoković je sigurno obezbedio taj-brejk, bez izgubljenog poena stiže do šestom gema. 

 

 

5:5 - Ništa od brejka u drugom setu. Novak ni blizu da oduzme servis Hačanovu. Nastavlja se borba u ovom delu meča.

5:4 - Nole na gem od drugog servisa, valjda će bĐoković uspeti da napravi brejk i tako stigne do drugog seta, što bi mnogo značilo za srpskog igrača. 

4:4 - Rus definitivno mnogo lakše svoje gemove u odnosu na Đokovića, za sada rezultatski egal u drugom setu. 

4:3 - I pored velikog broja grešaka, Nole siguran na svom servisu, bez brejka u dosadašnjem delu drugog seta.

3:3 - Kakve Đoković pravi greške, to stvarno nismo dugo videli u njegovom meču. Imao je šansu da brejk napravi srpski teniser, ali ništa od toga. Rus odlično koristi to što srpski tenisr nije ni blizu tenisa koji ga je krasio poslednji deceniju i više.

3:2 - Mučio se Novak na svom servisu, ali najvažnije da je uspeo da osvoji gem i tako zadrži rezultatsku klackalicu. Bez brejka u ovom setu.

2:2 - Imao je Đoković imao šansu da napravi prvi brejk na meču, ali ništa od toga. Nole je nastavio sa dosta grešaka, i to najbolje koristi Hačanov.

2:1 - Mnogo znači da je Nole bez većih problema osvojio i drugi gem u ovom setu, i nadamo se da će uspeti da podigne nivo igre u drugom setu.

1:1 - I dalje Nole nastavlja da pravi previše grešaka, što nije svojstveno našem igraču. Biće ovo težak duel za Đokovića.

1:0 - Veoma važan gem je osvojio Novak Đoković na početku drugog seta. Nadamo se da će srpski teniser ući u svoj ritam i uspeti da preokrene ovaj duel.

Počinje drugi set:

4:6 - Novak izgubio prvi set. Definitivno je Hačanov bolje krenuo u meč, Đoković je napravio dosta neiznuđenih grešaka, što je Rus iskoristio. Nadamo se mnogo boljoj igri našeg igrača u nastavku meča.

4:5 - Novak je opet posle velike borbe na svom servisu uspeo da osvoji gem, i tako ostane u igri. Rus servira za prvi set.

3:5 - Hačanova deli samo još jedan gem do osvajanja prvog seta. Definitivno diktira tempo i pitanje je da li Đoković može do preokreta u ovom delu meča.

3:4 - Dobro je da je Đoković prekinuo niz osvojenih gemova od strane Hačanova. Definitivno Rus igra dobar tenis i za sada kontroliše igru. Ali, ipak je Novak najbolji teniser današnjice, verujemo da će uspeti da se vrati u ritam.

2:4 - Hačanov potvrdio brejk i sve je bliži prvom setu. Nadamo se da će Nole podizati formu kako meč bude odmicao.

2:3 - Posle 11 minuta koliko je trajao ovaj gem, Rus je napravio brejk i pokazao da želi da eliminiše Novaka. Čini se da Đoković za sada ima problema sa fizičkom spremom. 

2:2 - Nastavlja se rezultatska klackalica. Hačanov takođe siguran na svom servisu. Za sada ni blizu brejka.Biće ovo duel sa dosta taktiziranja.

2:1 - Đoković nastavio da bude uspešan na svom servisu, sigurno je osvojio i drugi gem. Nema dilema da nas očekuje jedan šah meč sa dosta nadmudrivanja.

1:1 - I Rus je siguran na svom srevisu. Srpskom igraču dozvolio da osvoji samo jedan poen.

1:0 - Tako je majstore. Nije moglo bolje, Đoković do prvog gema na meču, siguran je bio na svom servisu.

Novak prvi servira na meču. Idemo Đokoviću po još jedno polufinale na Rolan Garosu.

Novak Đoković izašao na teren i dobio ovacije sa tribina Filipa Šatrijea.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike