Novak je Nadalova 999. "recka": Sada je bio moj red

11.10.2020

16:12 >> 17:38

0

- Jednom pobedi jedan, drugi put drugi. Želim mu sve najbolje - istakao je Španac posle pobede u finalu Rolan Garosa

Novak je Nadalova 999. "recka": Sada je bio moj red
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Neočekivano, ali zasluženo po viđenom ovog popodneva, prvi put u duelima Novaka Đokovića i Rafaela Nadala jedan je pobedio “s nulom”.

Nažalost, bio je to Španac.

U finalu Rolan Garosa slavio je 6:0, 6:2, 7:5 za svoj 20. gren slem trofej, po čemu se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a ukupno 999. pobedu u karijeri.

-Čestitke Novaku za još jedan sjajan turnir. On je mene razbio u Australiji, sada sam ja došao na red. To je sve deo igre, igrali smo mnogo puta jedan protiv drugog, jednom pobedi jedan, drugi put drugi. Želim mu sve najbolje u budućnosti – rekao je Nadal odmah posle meča, složivši se sa konstatacijom da mu je ovo bio verovatno najbolji meč u karijeri.

Potom se zahvalio svom stručnom štabu.

-Posle svega što sam prošao sa povredama, bez velikog tima oko sebe ništa ovo ne bi bilo moguće i zato mogu samo mnogo da im se zahvalim. I svojoj porodici, koja zbog ove teške situacije nije mogla da dođe na turnir.

Španac se, takođe, osvrnuo na pandemiju korona virusa koja je paralisala čitav svet. Poslao je poruku svetu da je ovo jedna od najtežih kriza i poželeo svima da ostanu pozitivnih misli.

-Svi zajedno ćemo prevazići ovo – uveren je Nadal.

Bila je ovo jubilarna 100. pobeda Rafaela Nadala na Rolan Garosu, njegovom definitivno omiljenom turniru.

-Zaista je teška godina, ali pobediti ovde mi znači – sve! Nije sada trenutak da razmišljam o 20. gren slemu ili izjednačenju rekorda sa Federerom. Meni je trenutno bitan samo Rolan Garos. To mi znači sve u karijeri, ovde sam proveo neke od najvažnijih momenata u karijeri. Samo igranje ovde je za mene velika inspiracija, mnogo lepih emocija imam u vezi sa ovim gradom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike