Novak otkrio tajnu preokreta vrednog polufinala Vimbldona: Stao sam pred ogledalo, a onda dobio borbu sa samim sobom!

05.07.2022

16:37

0

Autor: A. Š.

Nole prepun emocija posle velikog trijumfa

Novak otkrio tajnu preokreta vrednog polufinala Vimbldona: Stao sam pred ogledalo, a onda dobio borbu sa samim sobom!
Tan2022-7-5_18319963_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona! Posle povratka iz ponora i velikog preokreta, doskorašnji prvi reket planete uspeo je da savlada Janika Sinera (2:0) za 26 uzastopnu pobedu na londonskoj travi.

- Velike čestitke Janiku na sjajnoj borbi, siguran sam da će i on biti u mnogo prilika da u završnici grend slemova napravi nešto veliko. Toliko je mlad, a već se ustalio u prvih 10. Ima još mnogo vremena ispred sebe i želim mu mnogo sreće – kazao je posle meča Nole, pre nego što se osvrnuo na prva dva seta koja su pripala Italijanu, otkrivši šta je bila jedna od presudnih stvari za preokret.

- Što se tiče prva dva seta, poredeći sa preostala tri, to su kao dva različita meča. Bio je mnogo bolji… Otišao sam napolje, malo se osvežio u svlačionici i porazgovarao sa samim sobom pred ogledalom. Stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima, gde se ne događa nešto naročito dobro na terenu, ako onaj drugi igrač dominira, onda su te stvari neophodne. Da se napravi mala pauza, da se presaberu misli. Uspeo sam u tome, razmislio šta sve moram da uradim. Na sreću, počeo sam treći set brejkom, mislim da mi je to dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je Janik počeo malo da sumnja, slabije se kretao i iskustvo igranja na ovom nivou mi je pomoglo da se izborim sa svim pritiskom koji nosi ovakav meč.

Priznao je Đoković da je imao dozu strepnje tokom meča.

- Iako igram tenis na visokom nivou skoro 20 godina, uvek prolazim kroz iste momente sumnje kao i svi drugi. Unutrašnja borba je uvek najveća koju morate da obavite sa sobom. Kada sam nju dobio, onda se okrenu druge stvari i idu u tvoju korist. Uvek sam verovao da mogu da preokrenem meč, već sam to mnogo puta radio na grend slemovima. Možda iskustvo, možda odlazak u svlačionicu, možda kombinacija svega, ali mi je drago što sam prošao.

Nole je već pet godina neporažen na terenima „Ol Ingland kluba“, zbog čega su emocije velike.

- Ljubav, zadovoljstvo, ispunjenost… Obožavam ovaj teren. Mislim da bi se većina igrača složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Ovo je najvažniji turnir u mojoj karijeri i životu. Rekao sam to mnogo puta… Ovaj teren me je inspirisao da uzmem reket u ruke kada sam imao pet godina. Kada god izađem ovde dešava se neka nova stranica naše ljubavi i nadam se da ću nastaviti tako u budućnosti – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike