Nadal na pragu istorije: Do pobede protiv Beretinija uz patnju, daću sve od sebe da osvojim trofej

28.01.2022

07:13

0

Španac igra za 21. grend slem titulu

Nadal na pragu istorije: Do pobede protiv Beretinija uz patnju, daću sve od sebe da osvojim trofej
Tan2022-1-28_885698_0 - Copyright Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal izborio se za finale Australijan opena i u nedelju će igrati za 21. grend slem titulu protiv boljeg iz duela Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Ukoliko trijumfuje, postaće četvrti igrač u istoriji i drugi u Open eri posle Novaka Đokovića koji je osvojio sve grend slemove najmanje dva puta.

U polufinalu, Španac je bio bolji od Italijana Matea Beretinija sa 3:1, a nakon meča je izneo utiske.

- Mislim da sam bolje počeo meč, bio sam bolji u prva dva seta, i ona su bila najbolja do sada na turniru. Mateo je još jednom pokazao da je dobar teniser, u trećem setu je počeo da pogađa, a ja nisam igrao svoju igru, servis mi nije funkcionisao. U četvrtom setu je takođe igrao sjajno, a posle toga sam uz patnju uspeo da dođem do pobede - rekao je Nadal u obraćanju nakon trijumfa.

Naravno, imao je reči hvale na račun mladog rivala:

- Igrao je u finalu na Vimbldonu, polufinalu ovde..., sve je bolji i bolji, jedan je od najboljih igrača na turu i pred njim je sjajna budućnost.

Pre susreta sa Beretinijem, Nadal je imao težak četvrtfinalni duel sa Denisom Šapovalovim.

- Dan posle četvrtfinala bilo mi je mnogo teže, nisam trenirao, izbegao sam trening. Samo 15 minuta sam dan kasnije bio na terenu, a onda sam uspeo da se vratim u ritam pre ovog meča, bilo je veoma teško sve to. Morao sam da nastavim da radim naporno da bih došao dovde gde sam sada.

Pred finale, Nadal se setio prethodnih učešća u Melburnu.

- Za mene je sve o Australijan openu sada pre svega drugog, ovo je neverovatan događaj. Bilo je u mojoj karijeri dosta problema sa povredama, ranijih šansi, onaj poraz od Rodžera 2017. godine, jedva sam osvojio trofej ovde 2009. godine... I evo, sada sam ovde i pokušaću da osvojim titulu, daću sve od sebe - zaključio je Nadal.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike