Stanojević spreman za sve scenarije u Novom Sadu

20.04.2021

13:16 >> 13:20

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana pred okršaj s Vojvodinom u polufinalu Kupa

Stanojević spreman za sve scenarije u Novom Sadu
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nalaze se na pretposlednjem stepeniku do završetka sezone sa osvojenim peharom. Trofej nacionalnog šampiona, a da bi došli u priliku da se bore za Kup prvo u sredu moraju da savladaju Vojvodinu u Novom Sadu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, koje su “lale” rešile u svoju korist posle boljeg izvođenja penala, crno-beli će na “Karađorđu” (19.05) pokušati da im se revanširaju i izbore se za mesto u finalu.

Jedna utakmica se igra, svi znamo šta ona donosi. Može da ide u oba pravca, nema kalkulisanja, jer nemamo popravni. Idemo spremni i nadamo se dobrom rezultatu – rekao je uoči meča strateg “valjka” Aleksandra Stanojević, uz osvrt na sastav koji će istrčati na teren.

Uvek ima nedoumica, ali generalno znam sastav. Imamo mali problem sa Sumom, kojeg muči mišić, ne znam u ovom trenutku ni da li će putovati za Novi Sad. Želim što više igrača u fokusu, dajemo šansu svima. Obradović je igrao izvandredno, možda ćemo iz nekih taktičkih razloga promeniti, možda će igrati Urošević, ali da ne otkrivamo sve planove.

Dobra vest za crno-bele je i to što se mladi štoper Svetozar Marković vratio u trenažni proces.

Trenirao je u ponedeljak nornalmno, verujemo da će biti u sastavu. Znate kako funkcionišemo, bez svakog igrača možemo da igramo. Takav nam je sistem rada, fokusirani smo na veću grupu igrača. Uz svo poštovanje Sveti, znate šta mislim o njemu, ali nemamo problem… Ostojić je igrao odlične utakmice, tu je i Maki Banjak, koji još nije u ritmu, ali Ostojić je dobro odradio posao i imamo puno poverenje u njega.

Stanojević je svestan kakav ga protivnik čeka u sredu, bez obzira na priče da Lalatović na kraju sezone napušta klupu Vojvodine.

Sigurno je da će oni će biti izuzetno motivisani, polufinale je Kupa, a njihove unutrašnje stvari je neumesno komentatisati. Mi smo spremni, igramo dobro, u dobrom ritmu i mislim da će biti dobra utakmica, prava polufinalna.

O kolegi sa protivničke klupe imao je strateg Partizana samo reči hvale.

Znamo da je dobar motivazor, ja ga gledam kao ozbiljnog trenera koji pravi dobre rezultaze. Više se bavim time kako će ulaziti u igru, kako ćemo braniti i osvajati druge lopte. On dobro čita protivnika, zna da prilagodi igru u odbrani i napadu o odnosu na rivala. Bavim se načinom na koji ćemo da ih ugrozimo i kako ćemo da branimo neke njihove dobre stvari, sve drugo je sekundarno u ovom trenutku.

Crno-beli su poslednji duel sa Novosađanima, na stadionu u Humskoj rešili u svoju korist na prilično siguran način (2:0).

Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva. Ovde nema popravnog, teško je kontrolisati utakmicu, u svakom smislu te reči, jer bilo ko od aktera rizikuje više nego obično ako krene da gubi… Kup je utakmica, biće mnogo više energije, takmičarskog naboja, mislim da će biti potpuno drugačija od te u prvenstvu.

Nema Stanojević osećaj da je predstojeći duel od veće važnosti za crno-bele od bilo koje prethodne.

Mi kao veliki klub uvek imamo obavezu rezultata i igre, na kraju ćemo pričati. Značila bi nam pobeda, da uđemo u finale i da imamo mogućnost da se borimo za trofej. Svaka nam je pobeda važna, ne opterećujemo se šta bi bilo kad bi bilo, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Mi kao Partizan jedinu obavezu imamo prema našim navijačima, klubu i dresu. Nemamo nikakve želje da se svetimo ili dokazujemo bilo šta bilo kome. Igramo iz naših želja, za naš klub i navijače. To nam je jedina motivacija.

Fudbaleri Partizana biće spremni i za penale, ukoliko do njih dođe.

Vežbali smo juče penale, pripremamo se za svaki scenario. Imamo sve planove, za svaki trenutak u odnosu na to kako se utakmica bude razvijala. Znam ko će biti izvuđač penala, ali ne znate u kom pravcu će ići utakmica. To je samo 90 minuta, morate u svakom trenutku znati šta treba raditi.

Dodatni teg oko nogu Stanojevićevih izabranika mogao bi da predstavlja podatak da su poslednja dva meča na “Karađorđu” završavali pognutih glava.

Sve utakmice u prošlosti gledam kao analizu za sutrašnju. Odlgedao sam poslednjih pet utakmica nas i Vojvodine više puta, da bi video na koji način njihov trener razmišlja i kako se igrači ponašaju. Svaka utakmica nosi nešto novo i uopšte ne bih pravo komparaciju. Gledam iz razloga kako bih se pripremio da odigram narednu utakmicu, ali ništa mi ne znače. Dajemo im respekt za te dve pobede u Novom Sadu, svaka im čast, to mora da se poštuje, ali nemamo nikakav problem.

Nije želeo strateg “parnog valjka” da se upušta u priče oko toga da li će osvajanje Kupa spasiti sezonu Partizana.

Svaka utakmica je bitna. Na kraju ćemo svoditi račune, šta je bilo dobro, šta loše… Da smo izgubili u Šapcu, shvatili bismo koliko je ta utakmica važna u Partizanu. Na kraju ćemo sesti i pričati, šta je bilo dobro, šta loše, na koji načim smo radili i da li to ima svrhe u budućnosti. Ne opterećujemo se drugim stvarima. Možete i da osvojite Kup, pa da svi budu nezadovoljni i da se kaže da to nije pravi put. Mi smo ozbiljan klub, ja ozbiljno radim posao da bih na osnovu jedne ili tri utakmice pričao da li je to pravi put ili ne – kazao je Aleksandar Stanojević.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike