Stanojević još ne zna tim za derbi, korona u Zvezdi ga nije obradovala

16.10.2020

12:09 >> 15:08

0

Autor: Adam Štulić

Možda bih voleo da igraju Kanga ili Ivanić - rekao je trener Partizana

Stanojević još ne zna tim za derbi, korona u Zvezdi ga nije obradovala
Copyright M. Todorović/FK Partizan

Fudbaleri i stručni štab Partizana ulaze u završnicu priprema za najvažniju utakmicu u srpskom fudbalu. Crno-beli će u nedelju od 17 časova pred praznim tribinama stadiona u Humskoj dočekati večitog rivala Crvenu zvezdu u 163. prventvenom derbiju, prvom za Aleksandra Stanojevića po povratku na klupu “parnog valjka”.

– Dobar je osećaj pred derbi. Ekipa je fokusirana, skoncentrisana, prezadovoljan sam kako izgledamo. Trenirali smo na glavnom terenu, osećamo ambijent. Žao mi je što neće biti publike, igramo u našem hramu i značilo bi nam da imamo navijače iza sebe, mnogo će nam nedostajati. Tu smo u hendikepu, drugacije je kada imamo huk s juga, istok i zapad bi isto bili dobro popunjeni… – rekao je u uvodu meča strateg crno-belih.

Stanojević je istakao da još ima nedoumice oko sastava, s obzirom da se nekolicina prvotimaca vratila s reprezentativnih obaveza, a uz to je ekipa u završnici prelaznog roka pretrpela brojne promene.

– Sa bonusima nemamo problem, to smo rešili na kvalitetan način. Što se tiče stranaca, još nismo odlučili ko će igrati. Nathu će derbi biti četvrta utakmica za deset dana, Bajbek se polako uklapa, izgleda sve bolje i bolje, ali imamo dilemu da li da počne ili da uđe u igru s klupe. Takođe, smo u nedoumici u defanzivi. Marković će sigurno igrati, da li s Ostojićem, s kojim je već igrao i poznaje se, ili će drugi štoper biti stranac… Izvesno je da će formacija biti drugačija u napadu u odnosu na prethodni period, a sve nedoumice koje imamo ćemo odgonetnuti pred početak meča.

Iz Zagreba za 24sedam: Ćiro Blažević o 163. večitom derbiju

Crno-beli mnogo očekuju i od jednog od poslednjih pojačanja, reprezentativca Mađarske Filipa Holendera, koji se tek u petak priključio novim saigračima.

– On će nam biti dobro pojačanje. Ne znam u kakvom je stanju, danas nije trenirao, u subotu će. Izašao je na poluvremenu utakmice s Rusijom… Takođe su se s reprezentativnih obaveza vratili Šćekić i Natho, moramo i njih da proverimo… Sutra ćemo videti kako će svi izgledati – rekao je Stanojević, dodavši da malo vremena za uigravanje novih igrača neće predstavljati problem za derbi.

Strateg Zvezde Dejan Stanković neće moći da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kangu, koji su prethodnih dana dobili pozitivne testove na virus korona.

– Možda bi meni odgovaralo da jedan od njih dvojice ne igra, ne gledam na to kao na prednost. Možda će ih zameniti neko viši, možda će biti opasniji u prekidu… Ipak, fokus je na nama… Igramo kod kuće, imamo osam bodova manje i moramo da razmišljamo kako da pobedimo, da više vodimo računa o tome šta možemo da uradimo u napadu. Zvezda ima dobru levu stranu, Rodić i Katai su odlični igrači, kada odlučimo ko će igrati, igrači će dobiti potrebne informacije.

Trener Partizana je kazao da su crveno-beli s 10 pobeda rival za poštovanje, ali da njegovi igrači spremni na sve varijacije igre najvećeg rivala.

“Večiti”, pamet u glavu na 163. derbiju: “Kosan” za 24sedam priznao da mu već fali “skalamerija” Sadik

– Imamo neku ideju kako će igrati. Oni imaju neku ideju, stil igre, način na koji ulaze u utakmicu. Ako bude igrao Eraković to će se malo promeniti. Spremićemo se za sve, oni su jasni i veoma je pohvalno to što imaju jasnu filozofiju igre.

Strateg “valjka” je istakao da ima pozitivan osećaj pred duel sa Zvezdom.

– Igrači mi to pokazuju na treningu. Ipak, derbi je, nikada ne znate šta može da se očekuje. Imamo planove, sve smo pripremili, ali znate kako sve može da uđe u neki drugi smer… Nadam se da ćemo u nedelju videti najbolje izdanje Partizana od mog dolaska na klupu – kazao je Stanojević, osvrnuvši se na medijske čarke i prepucavanja beogradskih večitih rivala.

– Čarke oduvek postoje i biće ih, ali ja sam za činjenice. Kada se priča o dominaciji, to je teška reč. To znači da nešto radite u kontinuitetu. Partizan je dominantan u derbijima u poslednje tri, četiri godine. Oni ako hoće da budu dominantni moraju da u narednih 10,15 derbija urade ono što Partizan radi. Ne pričam ništa loše, resprektujemo to što imaju osam bodova više, što su dominantni u prvenstvu, ali kada pobediš u 10 utakmica onda možeš da kažeš da si dominantan u derbiju. Naši igrači su svesni toga, ponosni su na sve što su dosad uradili protiv večitog rivala i nemaju problem s tim – rekao je Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike