Srpsko plivanje i sport žale za mladim šampionom: Preminuo bivši as Partizana Stefan Andonović

16.05.2021

12:13 >> 12:58

0

Sudijska organizacije oprostila se od svog tragično preminulog kolege

Srpsko plivanje i sport žale za mladim šampionom: Preminuo bivši as Partizana Stefan Andonović
Copyright Facebook

Stefan Andonović, bivši šampion Srbije u plivanju i istaknuti sudija, iznenada je preminuo u 30. godini života.

Udruženje plivačkih sudija Srbije izrazilo je saučešće porodici.

“Sa dubokim žaljenjem obaveštavamo javnost da nas je iznanada i prerano napustio naš Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i istaknuti plivački sudija”, navodi se u saopštenju.

Stefan Andonović, rođen je 13.05.1991. godine u Beogradu, Republika Srbija. Bio je istaknuti član “Udruženja plivačkih sudija – SRB” i nacionalni plivački sudija Plivačkog saveza Srbije.

Ono što je Stefan postigao sa tek napunjenih 30 godina života, trajno svedoči o veličini gubitka koji je nenadoknadiv.

Plivačka karijera

Bio je član plivačkog kluba Partizan, Beogradskog plivačkog kluba i 11 aprila. U mlađim kategorijam svojim plivačkim rezultatima postao član plivačke reprezentacije Srbije. Kao najuspešniji plivač, Beogradskih liga osvajač je čak 11 individualnih pehara.

Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 m delfin stilom, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima.

Učestovao je na Evropskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorska Balkanijada 2007. godine Pitesti, Igrama jugoistočne Evrope 2008. godine u Solunu. Osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istambulu 2009. godine.

Po završetku aktivnog takmičarske karijere, preuzima misiju afirmisanja masters plivanja, čime još jednom neizmerno zadužuje plivanje svojim rezultatima, darujući najbolji deo sebe. Na masters takmičenjima postaje neprikosnoveno prvak Srbije.

Na Evropskom masters prvenstvu 2018. godine u Kranju zauzma u štafetnom plivanju četvrto mesto u disciplini 4×50 m mešovito.

Na Svetskom masters prvenstvu u plivanju 2017. godine u Budimpešti zauzima 7 mesto u štafeti.

Sudijska karijera

Nacionalni plivački sudija Plivačkog saveza Srbije postaje od 05.08.2017. godine, redovno sudi na državnim i regionalnim prvenstvima Srbije, te postaje jedan od najprspektivnijih mladih sudija Srbije. Svoj talenat i znanje ističe kao vrstan sudija okreta i stila. Posebno se ističe na njemu omiljenoj poziciji pomoćnika startera, gde svojim autoritetom postaje jedan od miljenika naših plivača.

Znanjem i sposobnošću veoma brzo obezbeđuje mesto plivačkog sudija na velikim međunarodnim mitinzima A kategorije u našoj zemlji poput, Trofeja beograda, 11 aprila, Zrenjanin Grand Prix itd.

Sudio je Balkansko prvenstvo u plivanju 2018. godine u Sarajevu i olimpijske Evropske igre malih zemalja 2019. godine u Podgorici, gde je dobio najviše ocene i pohvale.

Plivački savez Srbije imao je tu čast da ga predloži za prvog arbitražnog sudiju pri Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije. Od 2017. godine obavlja funkciju arbitra u Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

“U ime plivačkih sudija “Udruženje plivačkih sudija – SRB” upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj celokupnoj porodici, devojci Sanji Andrejević i mnogobrojnim prijateljima”, navodi se u saopštenju Udruženja plivačkih sudija Srbije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike