Spas dolazi iz Azije! Kambodžanski princ kupuje klub u Francuskoj!

21.09.2021

11:43

0

Sent Etjen pronašao kupca na Dalekom istoku

Spas dolazi iz Azije! Kambodžanski princ kupuje klub u Francuskoj!
Copyright Printscreen/Twitter/@leprogres_asse

Klubovi francuske Lige 1 nalazi se u katastrofalnom finansijskom stanju zbog korone i krize koja se stvorila posle izlaska španske firme “MediaPro” iz vlasničkog odnosa nad tv prenosima.

Jedan od klubova koji teško podnose nastalu situaciju Sent Etjen na putu je da reši gorući problem finansiranja, jer se pojavio zainteresovani investitor sa Dalekog istoka. Reč je o princu Kambodže Norodomu Ravičaku, koji je izrazio želju da preuzme klub zajedno sa svojim poslovnim partnerima.

– Tačno je da sam se zvanično prijavio za preuzimanje Sent Etjena. Oduševljen sam fudbalom, odrastao sam prateći francusko prvenstvo i reprezentaciju Francuske. Cilj mi je da brinem za Sent Etjen kako bi ponovo pronašao svoje mesto u evropskom fudbalu.

Zeleni su sa tri poraza zaredom ostali na dnu tabele kao 19. tim šampionata nakon šest odigranih kola. Kambodžanski princ, koji napominje da nije prestolonaslednik, obećava da će dugoročno uložiti u ovaj projekat, zajedno sa partnerima čija će imena otkriti kada se steknu svi uslovi..

Francuski mediji navode da je depozit od 100.000.000 evra već deponovan u konsultantskoj kući KPMG. Ovo je sve posledica aprilske objave predsednika Rolana Romijea da će klub biti na tržištu, a da će prodaju sprovesti KPMG.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike