Šćepanović otkrio od čega najviše strahuje na početku Evrokupa

29.09.2020

10:45 >> 10:54

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli novu sezonu kreću utakmicom u Badaloni protiv Huventuda

Šćepanović otkrio od čega najviše strahuje na početku Evrokupa
Copyright MN Press

Košarkaši i navijači Partizana broje sate do početka nove sezone. Posle višemesečne pauze uslovljene pandemijom virusa korona, crno-beli će u sredu u Badaloni protiv Huventuda (20.45) otvoriti novu takmičarsku godinu, u kojoj će pokušati da se konačno domognu dugogodišnjeg cilja – povratka u Evroligu.

Jedan od puteva koji vode u elitu je preko Evrokupa, na čijem otvaranju će Vlado Šćepanović debitovati na klupi kluba iz Humske kao prvi trener.

– Nismo dugo igrali zvaničnu utakmicu. Ni kao igrač nisam imao ovoliko dugačku pauzu, susrećemo se sa potpuno novom situacijom i jedva čekamo do konačno nešto krene, da počne da se igra Pozitivna doza nervoze postoji, čovek kojem je stalo da dobije utakmicu mora da bude malo nervozan, ne može da mu bude svejedno – rekao je Šćepanović za “TV Partizan”, dodavši da crno-beli nisu u idealnoj situaciji dočekali početak sezone.

– Uspeli smo da se spremimo koliko smo uspeli, pred nama je zahtevna utakmica protiv ekipe koja je već odigrala tri kola španskog prvenstva i nekoliko jakih utakmica. Mi smo u situaciji da nismo imali mnogo kvalitetnih pripremnih duela, ali šta je tu je… Nikada nije idealno – rekao je Šćepanović.

Mladi strateg je rekao da crno-beli moraju dobro taktički da se spreme za duel sa Huventudom.

– Tipična su španska ekipa, vođena od čoveka koji je dugo bio pomoćnik Aita Garsije Renesesa. Imaju prepoznatljivu filozofiju košarke i ekipa su koja je po trčanju možda i najbolja u Španiji. Oni su, izuzimajući utakmicu protiv Reala koja nije merilo ničega, već dobili dve utakmice, protiv Unikahe i u gostima protiv Sevilje. Videlo se da je to ekipa koja, kada dobro trči i šutira, može da napravi velike probleme – istakao je Šćepanović, dodavši da bi ekspedicija Partizana trebalo da bude kompletna u Španiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike