Sa klupe rešio Mali: Sejduba Suma doneo pobedu Gvineji (VIDEO)

24.03.2021

18:09 >> 18:14

0

Igrač Partizana postigao gol za minimalni trjumf rezultatom 1:0 u kvalifikacijama za Afrički kup nacija

Sa klupe rešio Mali: Sejduba Suma doneo pobedu Gvineji (VIDEO)
Copyright Profimedia

Fudbaler Partizana Sejduba Suma na velika vrata vratio se u nacionalni tim Gvineje. Njegovim golom u 79. minutu Gvinejci su slavili važnu pobedu nad selekcijom Malija u kvalifikacija za Afrički kup nacija. Suma je ušao u igru početkom drugog poluvremena i uspeo je da odluči meč udarcem sa oko 18 metara. On je naknadno pozvan od selektora Didijea Siksa, jer se između njih dvojice stvorio nesporazum prošle jeseni, pa su Sumine gestikulacije u slavlju posle gola možda baš bile upućene strategu ekipe.

Francuz je, naime, bio ljut na Sumu zbog otkazivanja u septembru za dve prijateljske utakmice. Igrač Partizana se požalio na povredu posle ispadanja crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope od Šarloa zbog čega se nije pojavio na okupljanju, a čuveni Francuz tada je javno pred medijima izjavio da ga više neće pozivati tim optuživši ga da je izmislio povredu.

Na kraju se ipak predomislio. Suma je odlučio pobednika i time overio prolaz dalje svojoj ekipi u kvalifikacijama za Afrički kup nacija pred odigravanje poslednjeg kola protiv selekcije Namibije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike