Radonjić zadovoljan većim delom derbija: Pobeda je najvažnija

14.03.2021

20:47 >> 21:07

0

Autor: Adam Štulić

Trener Crvene zvezde zadovoljan izdanjem svojih košarkaša u derbiju

Radonjić zadovoljan većim delom derbija: Pobeda je najvažnija
Copyright MN Press

Treći ovosezonski večeti derbi rešen je pobedom Crvene zvezde, koja je drugi put pod vođstvom Dejana Radonjića savladala Partizan. U 21. kolu ABA lige crveno-beli su u dvorani “Aleksandar Nikolić” slavili 73:64.

– Zadovoljan sam većim delom utakmice. Bilo je grešaka, odbrana je bila dobra, dobra energija, koncentracija. Uspeli smo da dođemo do nove pobede, što nam je u ovom trenutku bilo i najvažnije – rekao je za TV “Arena sport” odmah posle meča Radonjić.

Crveno-beli nastavljaju paklen ritam. Naredne sedmice očekuju ih dueli s Cibonom, Panatinaikosom i derbi protiv Budućnosti.

– Igrali smo 12 utakmica za 31 dan i uspeli smo to da izdržimo na sjajan način, uz probleme koji su bili ogromni. Nastavljamo u tom ritmu, sada imamo nedeljni ciklus od četiri meča, gde je svaki na svoj način težak. Trudićemo se da napravimo dobru pripremu meča protiv Cibone, a posle ćemo da razmišljamo o onome što ide posle toga.

Slično je strateg crveno-belih potom govorio i na konferenciji za medije.

Ono što je bilo najbitnije jeste da se dobije meč. Osim važnosti velike koji nosi duel Zvezde i Partizana nama donosi dodatni pritisak zbog plasmana u plej-of i iščekivanja narednih utakmicama u kojima sledi rasplet sezone. Mi smo u tom ritmu u kom jesmo. Puno je tu utakmicai  stvari koje su se dešavale. Odigrali smo jako dobro u jednom delu, takmičarski kako priželjkujemo. Bilo je i grešaka. Generalno sam zadovoljan prikazanim i što smo slavili.

Ne krije da je povratak nekolicine igrača bio važan za njega.

Pokušavamo da nađemo najbolja moguća rešenja, to radimo i sada i trudimo se da dođemo do nekog nivoa igre kojim možemo da budemo zadovoljni u ovim uslovima. Bitno je da se neki igrači vraćaju i tim činom dodnose novu energiju iako su bili odsutni u delikatnom delu sezone. Bolest je otežavala adaptaciju zbog treninga i svega. Ta svežina je donela nešto što nam je bilo preko potrebno. Velika potrošnja se osećala u nekim prethodnim mečevima. Imamo težak raspored, trudimo se da ga sagledamo što bolje. Imamo četiri meča ove sezone zajedno sa ovim. Cibona, Panatinaikos i Budućnost. Imamo i putovanja. Malo procesa za treninge. Zadovoljan sam odnosom i korišćenjem tog vremena koje imamo za treninge. Nadam se da je to to što se tiče problematike koju smo imali i da ćemo u završnicu sezone ući u zadovoljavajućem nivou forme.

Sledi duel sa Cibonom.

Cibona je pokazala u poslednjim mečevima da je podigla kvalitet igre, imaju veliki broj talentovanih igrača, odličnog trenera. Moramo da im damo pun respekt. Pobedili su Partizan, igrali egal protiv Budućnosti. Energetski i koncentrisano moramo da pristupimo tom duelu i da kroz meč gradimo rezultat koji će nam omogućiti da nastavimo u pozitivnom ambijentu – završio je Radonjić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike