Put do Tokija počinje od Dominikane

01.04.2021

14:01 >> 14:03

0

Igor Kokoškov sada zna kako da priprema tim

Put do Tokija počinje od Dominikane
Copyright MN Press

Košarkaši Srbije na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre igraće protiv Dominikanske Republike, saopštila je FIBA.

FIBA je objavila raspored i satnicu Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji će se od 29. juna do 4. jula održati u Beogradu.

Na ovom turniru, sa koga samo osvajač obezbeđuje vizu za Olimpijske igre u Tokiju, u A grupi će igrati Srbija, Dominikanska Republika i Filipini, a u B grupi Portoriko, Italija i Senegal.

Srbija će prvi meč odigrati u utorak 29. juna od 20.15 sati protiv Dominikanske Republike, dok će turnir nešto ranije, od 17 sati, otvoriti Portoriko i Senegal.

Dan kasnije u sredu od 17 sati sastaju se Senegal i Italija, a naš nacionalni tim od 20.15 igra protiv Filipina.

U četvrtak 1. jula od 17 sati igraju Italija i Portoriko, a od 20 sati Filipini i Dominikanska Republika.

Petak 2. jul je slobodan dan.

Dan kasnije odigraće se dva polufinala, od 13 i 16 sati, a sastaće se prvoplasirani iz A grupe sa drugoplasiranim iz B grupe i prvi iz B grupe sa drugim iz A grupe.

Pročitajte još

Koji će par igrati u kom polufinalnom terminu, biće određeno po završetku grupne faze takmičenja, a finalni meč zakazan je za nedelju 4. jul u 20.30 sati.

FIBA je takođe odredila i raspored preostala tri olimpijska kvalifikaciona turnira, koji će se održati u Viktoriji, Splitu i Kaunasu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike