Pravi derbi u Laktašima: Budućnost jedva izvukla pobedu protiv Igokee

28.02.2021

22:43

0

Autor: M. R.

Ekipa Dejana Milojevića uspela u finišu da dođe do trijumfa - 87:82

Pravi derbi u Laktašima: Budućnost jedva izvukla pobedu protiv Igokee
Copyright Promo/ ABA liga/ Igokea/ Nikola Vuruna

Pravi derbi odigran je večeras u Laktašima, a kao pobednik kući se vraća podgorička Budućnost. Ekipa Dejana Milojevića je u samoj završnici veoma neizvesnog meča bila koncentrisanija i sigurnija, pa joj je to pomoglo da uspe da izvuče trijumf protiv Igokee – 87:82 (20:21, 18:18, 22:21, 27:22).

Pročitajte još

Kada je na semaforu stajalo tri minuta i 16 sekundi do kraja susreta, izabranici Dragana Bajića vodili su 78:73. Odgovorila je Budućnost preko Mitrovića i Nikolića, pa je bilo jasno da će finiš biti vrlo dramatičan. Dela Vale je doneo trojkom prednost Podgoričanima, a uzvratio je istom merom Jošilo 47 sekundi pre kraja za 82:82. To je bilo sve što se Igokee tiče… Nikolić i Dela Vale su poenima pogurali Budućnost do 13. trijumfa u ABA ligi.

Trener Podgoričana Dejan Milojević je znao da će njegova ekipa imati težak zadatak u Aleksandrovcu.

– Kao što sam rekao u najavi meča, Igokea je jedno od najprijatnijih iznenađenja lige, uz Megu. To je pokazala i večeras. Bili smo strpljivi, u momentima kada nas nije išlo, ostali smo pribrani. Dobra energija je bila, pogodili smo na kraju bitne šuteve i zasluženo slavili. Čestitao bih mom prijatelju Bajiću i Igokei na svemu što rade ove sezone. Želim im sreću u nastavku prvenstva.

Trener domaćeg kluba je uzvartio čestitke Budućnosti na dobroj utakmici i pobedi.

– Oni su na svim pozicijama kvalitetniji u odnosu na moj tim – rekao je Dragan Bajić. – Zbog pada koncentracije u odlučujućim momentima smo izgubili utakmicu. Nismo se prebrojali prilikom povratka u odbranu, ostali su sami… Imaju dobre igrače i šutere koji to znaju da kazne. Nismo iskontrolisali ni defanzivni skok u nekoliko navrata. Napad nije u završnici dobro funkcionisao, izgubili smo i neke lopte i to je razlog poraza. I da smo dobili, bilo bi zasluženo. Igrali smo 35 minuta dobru košarku.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Džastin Kobs sa 18 poena i pet asistencija. Pratili su ga sa po 11 Nikolić, Dela Vale i Rid, a Ivanović je postigao deset. Sa druge strane po 14 poena su upisali Atić i Grej. Budućnost sada ima skor 13-3, uz tri utakmice zaostatka, a Igokea 14-4 i jedan zasotali meč.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike