Portugalci napravili veliki kompromis kako bi s najjačim timom stigli u Srbiju

04.03.2021

13:58

0

Autor: Adam Štulić

Čelnici tamnošnjeg Saveza pronašli način da njihovi reprezentativci izbegnu karantin po povratku u Englesku

Portugalci napravili veliki kompromis kako bi s najjačim timom stigli u Srbiju
Copyright MN Press

Portugalci su pronašli način da izbegnu stroge britanske propise u borbi sa virusom korona, kako bi u kompletnom sastavu došli u Beograd, na megdan Srbiji na startu kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine.

“Orlovi” će 27. marta dočekati Kristijana Ronalda i drugove, koji su umalo ostali “zaključani” u svojim klubovima. Podsetimo, ostvrski mediji su prethodno pisali kako menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer neće dozvoliti Brunu Fernandešu da se javi na martovsko reprezentativno okupljanje, jer bi po povratku morao u desetodnevnu izolaciju.

Slična sudbina pretila je i ostalim reprezentativcima Portugalije koji igraju u Premijer ligi, ali su čelnici Saveza pronašli način da niko ne bude oštećen u predstojećoj reprezentativnoj akciji, ali uz učinjeni veliki komrpomis.

– Niz restrikcija vezanih za Portugaliju kao destinaciju, zbog pandemije Kovida 19, primorao je Fudbalski savez da potraži alternativna rešenja za pripreme reprezentacije za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Posle proučenih zabrana i analizom raznih solucija, obaveštavamo sve da će državni tim pripreme i prvu utakmicu protiv Azerbejdžana odraditi na stadionu Juventusa u Torinu – piše u saopštenju Portugalaca.

Pročitajte još

To znači da će Portugalci prvi kvalifikacioni meč u novom ciklusu (24. mart) igrati na neutralnom terenu, pošto su tamnošnje fudbalske glavešine očigledno procenile da im je to mnogo manja šteta, nego da ne mogu da računaju na Fernandeša, Bernarda Silvu, Dioga Žotu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike