"Partizanov dželat" nadomak eliminacije, Virtus preživeo Huventud zahvaljujući Teodosiću i Belineliju

23.03.2021

22:11 >> 22:14

0

Autor: Adam Štulić

Gran Kanarija slavila u Francuskoj, tim iz Badalone posustao u finišu meča u Bolonji

"Partizanov dželat" nadomak eliminacije, Virtus preživeo Huventud zahvaljujući Teodosiću i Belineliju
Copyright MN Press

Posle Uniksa i Budućnosti, prvi korak ka plasmanu u polufinale Evrokupa napravili su Gran Kanarija i bolonjski Virtus.

Španski tim prilično rutunski je savladao Metropolitan u gostima – 84:74 (19:18, 24:19, 21:17, 20:20). Ekipa Jure Zdovca je posle pobede protiv Partizana, kojom je izborila mesto u četvrtfinalu drugog po jačini Evroliginog takmičenja, ušla u seriju loših rezultata koji su nastavljeni večeras.

Neuspesima protiv Dižona i Limoža u nacionalnom šampionatu, te porazu od Asvela u Kupu Francuske, košarkaši Metropolitana dodali su izgubljen meč protiv Gran Kanarije, koja će za tri dana na svom parketu imati priliku da izbori plasman među najbolje četiri ekipe Evrokupa.

Koliko je ekipa iz Las Palmasa bila dominanta govori to što su vodili skoro 35 minuta utakmice, koju su rešili u durgoj polovini treće deonice, kada su došli do maksimalnih plus 13 (62:49, 29. minut).

Bivši košarkaš Budućnosti Šon Klikpatrik je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, koji je imao čak šest košarkaša sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Kod domaćih bolji od ostalih bili su Mišino sa 15 i Čikoko sa 13 poena.

Znatno zanimljivije bilo je u Bolonji, gde je Virtus tek u završnici meča uspeo da slomije otpor Huventuda i tako zadrži maksimalan učinak u Evrokupu ove sezone – 80:75 (20:22, 21:22, 22:19, 17:12).

Tim iz Badalone dugo je vodio u Italiji, u finišu prve deonice stigao je i do plus devet, dok je Virtus u jednom od kritičnih perioda meča uspeo da rezultatski ostane u igri isključivo poenima sa linije penala.

Para i Basas bili su nerešiva enigma za izabranike Saše Đorđevića do sredine treće deonice, kada je Virtus krenuo u preokret, u režiji Miloša Teodosića i Marka Belinelija. Videvši da se žestoko kockaju sa svime što su dosad uradili u Evropi, košarkaši bolonjskog tima su loptu dali u ruke dvojici najiskusnijih, koji su maestralno poveli crno-bele ka seriji 9:0, kojom su domaći u 36. minutu došli do odlučujuće prednosti (75:68).

Iskusni italijanski as predvodio je Virtus sa 24 poena, Teodosić je uz 11 poena imao i 10 asistencija, dok su god gostiju najefikasniji bili Lopez sa 20 i Basas sa 14 poena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike