Partizan će se povratkom Obradovića ponovo boriti za trofeje: Tepić za 24sedam istakao koliko znači Žoc za crno-bele

21.07.2021

12:31 >> 16:06

0

Autor: Milan Nastić

Po njegovim rečima dobra vest je što su se u srpsku košarku vratili Nikola Kalinić i Aleksa Avramovića

Partizan će se povratkom Obradovića ponovo boriti za trofeje: Tepić za 24sedam istakao koliko znači Žoc za crno-bele
Copyright MN Press

Srpska košarka ponovo će biti u žiži interesovanja. Kako i ne bi kad su vratili Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener svih vremena, ali i igrači Nikola Kalinić, kao o Aleksa Avramović.

Pročitajte još

Međutim, kako sada stvari stoje, na ovome se neće završiti i do početka sezone treba očekivati još neka zvučna imena i njihov povratak u našu košarku.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa Milenkom Tepićem koji je imao priliku da radi sa Obradovićem u Panatinaikosu i kako kaže ništa bolje nije moglo da se dogodi za Partizan.

MN Press

– Dolazak Obradovića je velika stvar za Partizan i nadam se da će ponovo uspeti klub da vrati tamo gde mu je mesto. A to je sam vrh ABA lige, a i da pokušaju da naprave nešto u Evropi. Nema dileme da će Obradović napraviti respektabilan tim koji će se ponovo boriti za trofeje. Naravno njegovo ime može da povuče i dosta kvalitetnih igrača, ali i da mlađi dosta napreduju pored takvog trenera – kazao je Tepić za 24sedam.

On se osvrnuo i na povratak Nikole Kalinića, kao i Alekse Avramovića.

– To je odlično za Partizan i Zvezdu, ali i srpsku košarku. Takva imena su potrebna, i nema dileme da su to izuzetno kvalitetni igrači, koji mogu mnogo da pomognu svojim ekipama. Pozitivan signal za našu košarku, ali najviše dolaskom takvih igrača mogu da dobiju upravo naša dva najpopularnija kluba.

Milenko Tepić se osvrnuo i na predstojeću sezonu u ABA ligu koja može biti dosta kvalitetnija nego prethodnih godina.

Pročitajte još

– Još je rano pričati o favoritima, jer većina klubova nije kompletiralo svoje timove. Ima još vremena do početka sezone i sigurno će roster klubova biti mnogo izmenjen do početka ABA lige.

Bivši košarkaš ističe da u regionalnoj ligi ima nekoliko klubova koji će se boriti za pehar.

– Kao i prethodnih sezona, ima nekoliko ekipa koje će se boriti za najviši plasman u ABA ligi. Pre svega tu spada Budućnost koja se poslednjih godina stalno bori za najviši plasman. Naravno Zvezda, koja je za sada napravila dobar tim, nadam se da će i Partizan da se vrati tamo gde mu je mesto, a to je borba za titulu. Prošle sezone Igokea je ostvarila dobar rezultat. Tu je Mornar i Cedevita Olimpija, ekipe koje su uvek u vrhu. Mislim da među tim klubovima treba tražiti favorita za osvajanje ABA lige – zaključio je Tepić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike