Oštre kazne za Partizan i Novi Pazar: Igraće bez publike i plaćaju drastične kazne

19.08.2021

13:27 >> 13:54

0

Stigao ceh za nemile scene

Oštre kazne za Partizan i Novi Pazar: Igraće bez publike i plaćaju drastične kazne
Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije izrekao je kazne za nemile scene na utakmici Novog Pazara i Partizana.

Pazar će četiri utakmice kao domaćin igrati bez publike, a Partizan neće imati podršku svojih pristalica na četiri gostovanja.

Pazar je kažnjen i sa 500.000 dinara, a Partizan sa 200.000.

U obrazloženju kazne se navodi da su navijači oba kluba kažnjeni zbog uvreda na osnovu verske ili nacionalne pripadnosti, sa elemtnima netrpeljivosti.

Pazarcima se na teret stavlja i nedozvoljeno korišćenje pirotehnike (bakljada), kao i ubacivanje na teren raznih čvrstih predmeta, od upaljača i olovaka, preko kovanica i plastičnih flašica, sve do jedne polomljene stolice.

U 42. minutu su tako pogodili igrača gostujuće ekipe, a u 63. i domaćeg fudbalera, kao i četvrtog sudiju.

Scene su bile tako nemile da je prvo reagovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, da bi posle i predsednik Aleksandar Vučić, koji je ocenio da su skandiranja na tom meču bila kršenje ustavnog poretka.

– Partizan je bio ubedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje “Nož, žica, Srebrenica” i “Ratko Mladić”. U istom sekundu je sa tribina gde su stariji navijači Novog Pazara vikali su: “Orić Naser”, “Kosovo je pored Srbije” i “Žuta kuća”. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vređali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično . Navijači Pazara su imali pripremljen arsenal pesama. Oni nisu navijački organozovani. Pokazali su šta misle o Srbiji. Nije važno šta misle o meni, već šta misle o Srbima. Šta je smisao da idete na fudbal, a svi se bave nečim drugim? – rekao je Vučić u danima posle utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike