Probaćemo sve da uradimo u Đeru, da ne bude posle: "E mogli smo..."

03.03.2021

16:56 >> 17:20

0

Autor: M. R.

Selektor Ljubomir Obradović o turniru na kome će Srbija juriti olimpijsku vizu

Probaćemo sve da uradimo u Đeru, da ne bude posle: "E mogli smo..."
Copyright MN Press

Jedan od najvažnijih turnira za srpske rukometašice u novijoj istoriji odigraće se od 19. do 21. marta u mađarskom Đeru. Tamo će se izabranice Ljubomira Obradovića boriti za mesto na Olimpijskim igrama zajedno sa selekcijama Kazahstana, Rusije i Mađarske. Dva najbolja tima će rezervisati avionsku kartu za Japan. Pripreme naše reprezentacije počeće 14. marta.

Pročitajte još

Pratim sve zajedno sa svojim stručnim štabom, Maksićem i Đukićem, pratimo i protivnice – rekao je selektor Obradović za sajt RSS. – Dragana Cvijić počinje da igra, Kaća Krpež dobija veću minutažu u Rostovu posle preležane korone, sve ostalo je u redu. Ostaju dva vikenda da sve protekne kako treba, bez problema i da se okupimo.

Na spisku za ovu akciju se nalazi 24 imena, među kojima su Andrea Lekić i Marija Obradović, koje se oporavljaju od povrede.

Moja praksa je da sve devojke koje su reprezentativke i mogu da dođu, da podrže, da budu deo toga. I protiv Poljske u baražu za SP 2019 bilo je četiri, pet devojaka na tribinama. One ne mogu da igraju, ali su deo reprezentacije. Vodimo računa o njima, ne samo kada su na terenu, već i kada su povređene. Svojim prisustvom mogu da nam pomognu, a mi njima da ublažimo te probleme sa kojima su suočene.

Prvi rival na turniru je Rusija 19. marta (20.00), dan kasnije je na programu duel sa Mađarskom (17.30), a 21. marta će odmeriti snage sa Kazahstanom (17.30).

Pročitajte još

– To je ono s čim smo se već suočavali, da nemamo ni 24 sata između dve jake utakmice. Raspored je veoma nepovoljan, najgori mogući, međutim, ne možemo da biramo, ne možemo da promenimo ništa, moramo da igramo najbolje što možemo. Svi znamo šta nam znače te tri utakmice, to je odlazak na najveću sportsku smotru. Uradićemo sve da odigramo tako da ne ostane ono: “E mogli smo” iza nas. Ovo je ta šansa, ubeđen sam da će devojke da daju sve od sebe da budemo uspešni.

Ruskinje i Mađarice su se okupljale i tokom decembra…

– To je problem koji sam više puta spominjao, u fudbalu svi kreću pripreme u isto vreme, ako je prvi maj, onda ne može da se krene 29. aprila. Svi imaju isti tretman. Ruskinje, koje sve igraju u domaćem prvenstvu, imale su okupljanje od 18. do 22. februara, zaustavljeno je domaće prvenstvo. Vratio se Trefilov u stručni štab, neće sedeti na klupi, ali će biti tu. On je jaka trenerska karika koja je potrebna tim devojkama i stručnom štabu.

Prokomentarisao je i detaljnije rivale na predstojećem turniru.

– Suvišno je pričati o Ruskinjama, olimpijske šampionke, zna se koliko su zajedno, još pre Rija. Preozbiljna reprezentacija koja neće propustiti priliku da se plasira, kao i mi, kao i Mađarska. Gro devojaka je iz Ferencvaroša, veoma  dobra reprezentacija, vodi ih njihov klupski trener Gabor Elek. Znamo se iz Koreje kada smo ih savladali i iz Danske sa Prvenstva kada smo bili u nepovoljnoj situaciji. Samo da devojke budu zdrave, da nemamo problema sa povredama i koronom. Za uspeh je potrebno i da vas malo sreća posluži – zaključio je Obradović.

Rukometašice Srbije će pokušati da izbore plasman na OI, prvi put još od Seula 1988. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike