Počelo je finale u Turskoj: Vakif posle pet setova bolji od Fenerbahčea

10.04.2021

21:12

0

Autor: M. R.

Prva utakmica je bila uzbudljiva

Počelo je finale u Turskoj: Vakif posle pet setova bolji od Fenerbahčea
Copyright Promo/ CEV

Finalna serija prvenstva Turske za odbojkašice je počela. Do borbe za titulu došle su ekipe Vakifbanke (Maja Ognjenović, Milena Rašić) i Fenerbahčea (Zoran Terzić, Brankica Mihajlović, Bianka Buša).

Pročitajte još

Prvi meč finala u Turskoj završen je pobedom Vakifa posle 129 minuta – 3:2 (25:16, 22:25, 18:25, 25:18, 15:10). Ovaj tim je tokom cele sezone bio dominantan, ne samo u nacionalnom prvenstvu, nego i u Ligi šampiona. U evropskom najelitnijem takmičenju Ognejnovićeva i drugarice će se za tri nedelje u Veroni boriti za titulu protiv Koneljana. Pre toga će pokušati da se popnu na tron i u Turskoj.

Večeras su dobile prvi set, a onda je Fener uzvratio u naredna dva i preokrenuo. Međutim, počele su izabranice Zorana Terzića da greše sredinom četvrtog perioda, to su protivnice znale da iskoriste i sigurnim koracima su došle do izjednačenja. U petom setu nije bilo dramatične završnice, jer je Vakif na vreme pobegao na sigurnu udaljenost. U pobedničkom sastavu Maja Ognjenović je upisala tri poena, a kod poraženih je Brankica Mihajlović upisala devet.

Naredni susret se igra 13. aprila, a do titule će doći tim koji prvi ostvari tri pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike