Naše selekcije dobijaju rivale za EP: Žreb u Beogradu i Helsinkiju

22.04.2021

10:49

0

Autor: M. R.

Odbojkašice će saznati ko im stoji na putu ka odbrani titule 20. maja, a odbojkaši 27. maja

Naše selekcije dobijaju rivale za EP: Žreb u Beogradu i Helsinkiju
Copyright RADOST odbojkasica reprezentacije Srbije na utakmici FIVB Lige nacija protiv Holandije u hali Pionir, Beograd 21.05.2019. godine Foto: MN PRESS Odbojka, Srbija, Holandija, Liga Nacija, Zene

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da će Beograd i Helsinki biti domaćini žreba za EP 2021. u obe konkurencije. Odbojkašice će rivale dobiti 20. maja u Skupštini Grada Beograda (Stari dvor), uz moguće prisustvo ambasadora EP – Maje Ognjenović i Tijane Bošković u zavisnosti od epidemioloških mera. Žreb za EP 2021. u konkurenciji odbojkaša održaće se 27. maja u Helsinkiju u Finskoj.

Pročitajte još

Kontinentalno takmičenje za žene biće odigrano od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bugarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž Napoki (Rumunija), a prvenstvo u konkurenciji odbojkaša od 1. do 19. septembra u Krakovu, Gdanjsku i Katovicama (Poljska), Ostravi (Češka), Talinu (Estonija) i Tampereu (Finska).

Odbojkašice i odbojkaši Srbije su do sada po tri puta osvajali titule prvaka Evrope. Seniorke Srbije su dvostruke uzastopne šampionke (2017. i 2019), a seniori Srbije su takođe akutelni prvaci Evrope (2019.).

Prvaci Evrope, odnosno pobednici EP 2021. u obe konkurencije dobiće po 500 hiljada evra, finalisti po 250 hiljada evra, osvajači bronzanih medalja po 150 hiljada evra, a četvrtoplasirane selekcije po 100 hiljada evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ossrb.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike