Lekari predviđaju Tajgeru kraj karijere: Izazov će mu biti da hoda, a kamoli da se vrati vrhunskom sportu

24.02.2021

23:33 >> 23:42

0

Autor: N. St.

Doktori ne veruju u čudo

Lekari predviđaju Tajgeru kraj karijere: Izazov će mu biti da hoda, a kamoli da se vrati vrhunskom sportu
Copyright Tanjug/AP Photo/Ryan Kang

Stanje Tajgera Vudsa je stabilno. Oseća se dobro i komunicira sa lekarima. To je, između ostalog, navedeno u saopštenju koje je medijima dostavljeno od strane bolnice u kojoj se legendarni golfer nalazi posle teške saobraćajne nesreće i operacije.

Zbog svega što se dogodilo je morao da ide „pod nož“ i ono što je svakako dobra vest jeste potvrda da nije u životnoj opasnosti. Međutim, stvari su daleko od savršene. Lekari, koji su specijalizovani, za ovu vrstu povreda su izneli svoje procene i one nisu dobre za nastavak njegove karijere.

Ne postoji ni promil šanse da bi mogao da se takmiči na Mastersu u aprilu ove godine. Na onom naredne, možda – sa malom dozom optimizma je rekao doktor Vilijam Riči, šef otropedije u njujorškoj bolnici za posebne operacije.

Njegov kolega je daleko manje optimističan. Doktor Endrju Brif iz Ridžvudove ortopedske grupacije iz Nju Džersija je dao svoju prognozu.

– Ljudi, pričamo o stopalu, zglobu, celoj nozi, tibiji. Sve to zajedno bi moglo da predstavlja izazov za hodanje, a kamoli za povratak profesionalnom sportu. Kada na sve to dodate da je ranije imao ogromne probleme sa leđima, kičmom i svim ranijim operacijama povratak na elitni nivo sporta je u najmanju ruku upitan – jasan je Brif.

Prema njihovim objašnjenjima Tajger je bliži kraju karijere nego velikom povratku…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike