Kolaković i Kovačević opet zajedno: Uroš nije običan igrač, za mene je on umetnik

18.05.2021

17:05 >> 17:08

0

Autor: M. R.

Nekadašnji selektor naše reprezentacije srećan zbog dolaska sjajnog primača u poljski tim

Kolaković i Kovačević opet zajedno: Uroš nije običan igrač, za mene je on umetnik
Copyright Profimedia

Uroš Kovačević će naredne sezone igrati u Poljskoj za Vartu iz Zavjirča. Posebno srećan zbog dolaska vrhunskog igrača u klub je Igor Kolaković, trener koji sedi na klupi poljskog tima. Na obostrano zadovoljstvo njihovi putevi su se posle sedam godina ponovo ukrstili… Poslednju sezonu Kovačević je odigrao u Kini, a onda je odlučio da nastavi priču sa strategom, za koga ga vežu najlepše uspomene.

Igor je veoma važna osoba u mom životu. On me je uveo u reprezentaciju Srbije sa 16 godina, tako da sam baš srećan i uzbuđen što ćemo ponovo sarađivati – rekao je za klupski sajt Uroš Kovačević.

MN Press

Kolaković je jedan od trenera koji je prepoznao talenat tada mlađanog Kovačevića. Prema njegovim rečima Uroš je već sa 17 godina igrao na nivou igrača koji su osam godina stariji… Nisu zajedno bili samo u nacionalnom timu, već i u slovenačnom ACH Voleju.

– Njegova biografija govori sve o njemu, uključujući njegov karakter i ličnost. Mogu da kažem da sam prijatelj te porodice. Stariji brat Nikola je takođe igrao za reprezentaciju, otac im se bavio odbojkom, majka je bila sportista. Njima je sport u krvi i mnogo mi je drago što ćemo imati Uroša u našem timu.

Kovačević je rođen u Kraljevu, gde je i napravio prve odbojkaške korake u dresu Ribnice. Ima 28 godina i 2019. je proglašen za najboljeg igrača Evrope.

– Bio je veoma talentovan mladić, a njegov napredak je išao tako brzo, da je već posle prve sezone u ACH Voleju postao glavni igrač. Od početka njegovog odbojkačkog putovanja bio sam sa njim ili je on bio sa mnom. Mislim da će navijači našeg kluba, a i svi ljubitelji odbojke u Poljskoj, uživati u odbojkaškim veštinama koje poseduje. On nije običan igrač, za mene je umetnik. Odbojku igra na potpuno drugačiji način od ostalih – zaključio je Igor Kolaković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike