Ferencvaroš i Pro Reko igraju za evropsku titulu u Beogradu

04.06.2021

20:32

0

Autor: Tanjug

Mađarski tim u polufinalu savladao italijansku Brešu - 14:12

Ferencvaroš i Pro Reko igraju za evropsku titulu u Beogradu
Copyright Tanjug/ (AP Photo/ Marko Drobnjakovic

Vaterpolisti mađarskog Ferencvaroša igraće u finalu Lige šampiona, pošto su večeras u drugom polufinalu završnog turnira u Beogradu pobedili italijansku Brešu 14:12 (4:0, 4:6, 3:5, 3:1) na bazenu “SC 11. april”.

Pročitajte još

Aktuelni šampion Evrope iz 2019. godine u finalu će sutra od 20.30 igrati sa italijanskim Pro Rekom, koji je ranije savladao Barselonetu.

Na furiozan start Ferencvaroša od 4:0, Breša je odgovorila odličnom igrom u drugoj deonici, nakon čega je tokom celog meča bila ravnopravan rival.

Velika i izjednačena borba viđena je u nastavku, mađarski tim je vodio, šampion Italije stizao i pred odlučujućih osam minuta bilo je izjednačeno 11:11.

Čvrsta igra na obe strane obeležila je poslednji deo, a Ferencvaroš se nakon drame u samom finišu bolje snašao i na kraju bio bolji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marton Vargoš i Deneš Varga sa po četiri gola, dok su u timu Breše Maro Joković i Angelos Vlahopulos postigli po tri pogotka.

Sutrašnji raspored – meč za sedmo mesto: Olimpijakos – Marsej (13 sati), meč za peto mesto: Hanover-Jug (15.30), meč za treće mesto: Barseloneta – Breša (18), finale: Pro Reko – Ferencvaroš (20.30).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike