Boškan pred duel sa Radničkim: Mislim da su ovo dve najkvalitetnije ekipe u ligi

24.03.2021

16:05 >> 16:14

0

Autor: M. R.

Vojvodina prvo polufinale igra na svom terenu u petak

Boškan pred duel sa Radničkim: Mislim da su ovo dve najkvalitetnije ekipe u ligi
Copyright MN Press

Odbojkaši Vojvodine su glavni favoriti za osvajanje prvenstva Srbije. Aktuelni su šampioni, ove sezone su ligaški deo završili na prvoj poziciji, u četvrtfinalu su preskočili Crvenu zvezdu, pa sada spremni i motivisani čekaju odlučujuće bitke.

Prvi polufinalni susret sa Radničkim iz Kragujevca odigraće u petak u Novom Sadu (17.00). Dan ranije sastaće se Partizan i Mladi radnik u Požarevcu (18.00).

Pročitajte još

– Predstoje nam zanimljivi mečevi protiv Radničkog. Mnogo nam znači to što će RTS prenositi utakmicu u petak, to je jako važno u situaciji kada publika ne može da bude na tribinama. Kragujevčani i mi smo ove sezone igrali četiri puta, dobro se poznajemo i verujem da će to biti pravi dueli. Po mom mišljenju to su dve najkvalitetnije ekipe u ligi – rekao je trener Novosađana Slobodan Boškan.

U prvenstvu Srbije obe ekipe su zabeležili u međusobnim duelima po jednu maksimalnu pobedu. A kad je Kup u pitanju Vojvodina je slavila u prvom susretu polufinala 3:1, a onda Radnički uzvratio u drugom meču – 3:0 i prošao u finale.

– Očekujem da će Radnički igrati dobro, ali isto tako sam siguran da smo mi spremni da uradimo sve najbolje što možemo i povedemo 1:0. Glavni igrači rivala su primači Ristić i Kone, oni uglavnom preuzimaju odgovornost, ali tu su i srednjaci Radević i Goić. U svakom slučaju mi smo željni dobrih utakmicama, predano smo radili i trenirali. Mnogo energije polažem i insistiram na tome da svako kao pojedinac da maksimum u odbrani, mislim tu na blok i igru u polju, da bismo i kao ekipa bili bolji i čvršći. Naravno, moramo biti dobri i na servisu i u napadu – poručio je Boškan.

Korektor Aleksandar Blagojević zna kojim receptom bi mogla Vojvodina da dođe do pobede.

– Čini mi se da nam Kragujevčani najmanje leže, igraju zaista dobro protiv nas. Međutim, to što smo neslavno prošli u Kupu, protiv njih, dodatno će nas motivisati. Sigurno ćemo pružiti bolje partije. Oni su uspevali da nas napadnu servisom, a naše je da primirimo igru, da strpljenjem prelomimo meč i to je jedini pravi put – zaključio je Blagojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike