"Šestorica veličanstvenih" se opraštaju, Gocić i Nikić očekuju veći događaj od svog

15.08.2022

15:02

0

Kraj za Neponovljive

"Šestorica veličanstvenih" se opraštaju, Gocić i Nikić očekuju veći događaj od svog
profimedia-0627366527 - Copyright Profimedia

Osvajanjem drugog olimpijskog zlata, šestorica vaterpolo reprezentativaca se odlučilo na kraj karijere u nacionalnom timu. U Tokiju smo poslednji put sa kapicom Srbije gledali kapitena Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i braću Gojka i Duška Pijetlovića.

U međuvremenu, odlučeno je da se trofejni reprezentativci, koji spadaju u generaciju "Neponovljivi" još jednom nađu u reprezentativnom bazenu, pa će u subotu, 20. avgusta igrati i definitivno poslednji meč za nacionalni sastav.

U skorašnjoj istoriji, oproštaj od rerpezetnacije su imali kapiten Živko Gocić i Slobodan Nikić i to nakon zlata u Riju, a gotovo da nema navijača sa tribina Tašmajdana, koja sa velikim emocijama nije ispratila njihov oproštaj.

- Ne sumnjam da će to biti spektakularan događaj, da će ambijent i sama da tako kažem proslava biti onakva kakvu su zaslužili. Postigli si uzvanredne rezultate tokom karijere, od početka do kraja su bili u vrhu i oprostili su se na olimpijskom vrhu.Bio sam im nekoliko godina kapiten i ponosan sam zbog toga. Sjajni igrači, vrhunski ljudi i sportisti. Privilegija je bila igrati sa njima i samo mogu da ponovim da su zaslužili velelepan oproštaj. Ubeđen sam da će tribine biti pune, da će i oni uživati u momentima koji se pamte čitavog života – izjavio je za sajt VSS Živko Gocić.

Njegov dugogodišnji saigrač i kum, Slobodan Nikić, jedini je igrač na svetu sa tri zlata sa svetskih prvenstava, a gotovo da imaju isto razmišljanje:

- Imali su karijere i rezultate kao malo ko. Ne znam da li u svetu vaterpola postoje igrači sa toliko medalja, toliko zlata, toliko pojedinačnih priznanja. Godinama sam igrao sa njima, znam kakvi su i verujte teško da boljih ima. Sa Duškom Pijetlovićem sam činio centarski tandem, potpuno različiti igrači što je našim trenerima davalo velike mogućnosti. Sjajni smo i danas prijatelji kada sam ja trener, a Dule igrao i dalje na vrhunskom nivou. Sećam se spektakla za Gocića i mene i želim da sada bude još lepše. To su šestorica veličanstvenih i zaslužili i na tribina ćemo uživati zajedno sa njima.

Gocić i Nikić su se oprostili u decembru 2016, a danas su treneri sa velikim uspehom. Gocić je na klupi Novog Beograda, Slobodan Nikić vodi Vašaš.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike