Nije gotovo ni kada izgleda da je tako: Teodosić i Belineli kreirali čudo u Ljubljani

02.03.2021

22:10 >> 22:15

0

Autor: Adam Štulić

Cedevita Olimpija bila nadomak velikog trijumfa, Virtus slavio u produžetku

Nije gotovo ni kada izgleda da je tako: Teodosić i Belineli kreirali čudo u Ljubljani
Copyright Miloš Teodosić, MN Press

Sve je Cedevita Olimpija imala u svojim rukama, najveći trijumf u dosadašnjem toku sezone bio nadomak pulenima Jurice Golemca, ali su protiv sebe imali “čarobnjake” Miloša Teodosića i Marka Belinelija koji su u Ljubljani kreirali čudo i ostavili Virtus kao jedinog neporaženog učesnika ovosezonskog izdanja Evrokupa – 108:98 (23:22, 16:18, 17:22, 35:29, 17:7).

Odlično je igrala Cedevita Olimpija većim delom susreta, predvođena Rupnikom i Jakom Blažičem, stigli su Ljubljančani do plus devet pred poslednjih 120 sekundi susreta kada ni najveći optimisti u bolonjskom timu verovatno nisu verovali da mogu do trijumfa.

Ipak, Teodosić i Belineli nisu hteli da se predaju bez borbe. Krenuli su u poslednji juriš, do kraja četvrte četvrtine kombinovano ubacili 14 poena i doneli Virtusu priliku da u dodatnih pet minuta sačuvaju oreol nepobedivosti. Kapiten “orlova” je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja (pogodio osam puta), dok je iskusni Italijan ubacio dve trojke, poslednju dve sekunde pre kraja četvrtog kvartala.

U produžetku pitanje pobednika se nije postavljalo, a lidersku ulogu od Teodosića i Belineija uzeo je Kajl Vims i sa 11 poena (tri trojke) trasirao izabranicima Saše Đorđevića put do 15. ovosezonskog trijumfa u Evrokupu.

Jaka Blažić ubacio je Virtusu 29 poena, Murić je dodao 18, dok je Rupnik meč završio sa 16 poena. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Vims (25), Belineli je postigao 16, Hanter 14, a maestralni Miloš Teodosić je uz 14 poena imao i 12 asistencija. Stefan Marković je postigao tri poena, uz šest asistencija.

Mornar je u utorak uveče i teoretski ostao bez prilike da se plasira u Top 8 Evrokupa, pošto je Baru poražen od Gran Kanarije 85:81 (18:27, 20:21, 25:16, 22:17). Imaće Barani za čim da žale, pogotovo posle dobre igre u prvom poluvremenu, koje su završili u dvocifrenom plusu.

Ipak, u trećoj deonici puleni Mihaila Pavićevića olako su dozvolili rivalu da brzo uhvati rezultatski priključak, a kada su kola krenula nizbrdo u ekipi Mornara nije bilo igrača koji će da “povuče ručnu”, pa su Španci, uz malo sreće u završnici, uspeli da ostvare trijumf koji ih je približio plasmanu u nokaut fazu Evrokupa.

Pročitajte još

Nidam je sa 17 poena predvodio Barane, Jeremić je postigao 15, dok su Smit i Gordić duel završili sa po 11 poena. God gostiju, najraspoloženiji su bili Sloter sa 22 i Dimša sa 15 poena.

Monako je trijumfom protiv Natera (98:94) overio plasman u Top 8, dok je Unikaha prvim trijumfom u drugoj fazi takmičenja, Badaloni (90:77) značajno zakomplikovala Huventudu borbu za mesto u četvrtfinalu drugog po jačini Evroliginog takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike