Ne treba porediti Jokića sa Medžikom Džonsonon

13.11.2020

06:30 >> 17:49

0

Autor: Milan Nastić

Divac o najboljem srpskom košarkašu

Ne treba porediti Jokića sa Medžikom Džonsonon
Copyright MN Press

Legendarni košarkaš Vlade Divac boravi u Sarajevu, gde je postavljena izložba koja nosi njegovo ime.

Bivši generalni menadžer Sakrementa dotako se i srspkog igrača Nikole Jokića, napominjući da ga ne treba porediti sa Medžikom Džonsonom, već da je on sam po sebi autentičan.

– Nikolu ne treba porediti ni sa kim, on je sâm po sebi veliki igrač. Ovo je samo deo onoga što on može da nadogradi u narednih 5-6 godina jer igra stvarno odličnu košarku – kazao je Divac za N1.

Vlade Divac prisustvovao pomenu mitropilitu Amfilohiju: “Pokazao nam je put”

On se osvrnuo i na taj podatak da sa ovih prostora igra sve više košarkaša u NBA.

– Sve je više internacionalnih igrača u NBA, ako se ne varam oko 30 odsto. Talenat koji naši igrači poseduju bude nadograđen snagom i načinom igranja u NBA. Veoma sam srećan zbog svega toga. Oni u svojim ekipama nemaju samo pozorišne uloge, već one koje zahtevaju da budu vođe svojih timova.

Divac nakon pet godina napustio Sakramento, ali je istakao da će i dalje biti u sportu.

– I dalje ću ostati u sportu. To je ono što me ispunjava i obeležilo je ceo moj život. Sport je ono što ima prave vrednosti. Zbližava ljude, pravi ovaj svet malim i pokazuje koliko smo svi slični i da treba da gradimo budućnost svi zajedno – istakao je Divac.

Bivši proslavljeni košarkaš nije krio zadovoljstvo što je dobio svoju izložbu u Sarajevu.

– Drago mi je što sam u Sarajevu. Olimpijski muzej iz Sarajeva, u saradnji sa muzejom u Prijepolju, koji je vlasnik svih mojih medalja, pehara i svega što je obeležilo moju karijeru, ima izložbu. Ono što je najinteresantnije reći jeste da su uspesi iz reprezentativne karijere, u kojoj su svi sportisti sa naših prostora imali dosta uspeha, predstavljeni na izložbi – zaključio je Divac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike