Milivojević otkrio šta misli o potezu saigrača koji je uzburkao strasti u Engleskoj

14.03.2021

11:51

0

Autor: D. B.

Bivši reprezentativac Srbije i kapiten Kristal Palasa stao u odbranu Zahe

Milivojević otkrio šta misli o potezu saigrača koji je uzburkao strasti u Engleskoj
Copyright Profimedia/ Paul Currie / Colorsport / DPPI,Image

Mnoge je iznenadio potez fudbalera Kristal Palasa Vilfreda Zahe koji je odbio da klekne pred početak meča protiv Vest Bromvič Albiona.

Mnoge, ali ne i kapitena Palasa Luku Milivojevića, čoveka koji je bio jedini strelac u minimalnoj pobedi nad VBA.

Zaha je odlučio da više ne kleči pred početak meča, što je bio gest uveden kako bi se skrenula pažnja na pitanja prisutnosti rasizma, pošto smatra da je to postalo samo deo rutine uoči starta utakmice i da se izgubio smisao poruke.

Profimedia

– Pričali smo malo u petak oko toga. Podržavam ga 100%. Mi klečimo da bismo bili primer svima u borbi protiv rasizma i da bismo možda naterali decu koja mečeve gledaju kod kuća da počnu da postavljaju pitanja roditeljima. Možda će neko od te dece pitati svoje roditelje šta to radimo. I onda će dobiti mogućnost da im se objasni. Vilfred to radi na drugi način. Ja kao njegov saigrač ga podržavam potpuno pošto znam za šta se on bori – objasnio je Luka Milivojević dan posle meča.

A što se tiče same utakmice u kojoj je postigao gol sa bele tačke i tako rešio pitanje pobednika, bivši reprezentativac Srbije nema dilemu.

– Znali smo da se bore za goli život i opstanak u ligi. A to nije lako. Mi to dobro znamo. Nisu oni loš tim. Osvojili su dosta poena u poslednjih pet mečeva, ali mislim da smo se dobro izborili sa njima – smatra Milivojević.

Pročitajte još

Vezista je posebne čestitke uputio svojim odbrambenim igračima.

– VBA gaji drugačiji stil. Trude se da ubace svaku loptu u šesnaesterac, bez obzira da li je reč o izvođenju auta, kornera, slobodni udarac… Igraju široko i nije bilo lako našim defanzivicma da izdrže sve te pritiske – tvrdi Milivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike